algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La web del Govern balear calcula el pagament d'imposts utilitzant dades desfasades

Els formularis d'Hisenda encara no han incorporat l'increment dels tipus vigents des de l'1 de gener

La pàgina web del contribuent, gestionada per la Conselleria d'Hisenda i Pressuposts del Govern balear, encara calcula els imposts a pagar en base a tipus de gravàmens desfasats. En aquest sentit, quan un ciutadà emplena el formulari que apareix a internet, el percentatge que se li aplica a l'Impost d'Actes Jurídics Documents (IAJD) és del 0,5, mentre que el que està vigent des de l'1 de gener és l'1 per cent.

El pagament de l'IAJD és preceptiu quan l'operació es documenta davant notari i és inscrivible en un registre públic. Estam parlant de transaccions tan comunes com préstecs hipotecaris, compravendes subjectes a IVA, realització d'obra nova, divisió horitzontal o segregació i agrupació de finques.

D'aquesta manera el contribuent que calculi la quantitat a pagar a través de l'esmentat «portal» abonarà a Hisenda manco doblers del que li pertoca, la qual cosa suposarà que l'administració li notificarà l'error tard o d'hora.

El desfasament de dades també afecta l'Impost de Transmissions Patrimonials, que es merita quan l'objecte de la compra és un HPO en segona transmissió. Abans el tipus que s'aplicava era del 3 per cent i ara és de l'1 per cent. Les esmentades modificacions estan previstes a la Llei 8/2004 de les Mesures Tributàries, Administratives i de Funció Pública, més coneguda com Llei d'Acompanyament als Pressuposts de la CAIB. La web tampoc no s'ha actualitzat pel que fa als terminis per pagar els referits impostos, que abans era de 30 dies hàbils i ara, en funció de l'article 28 de la Llei d'acompanyament, és d'un mes comptant els dies naturals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris