lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

PSM i EU insten el Parlament que recorri la Llei d'horaris comercials

La consideren inconstitucional en 'envair competències de la CAIB'

Els grups parlamentaris del PSM i Esquerra Unida-Els Verds iniciaran els tràmits adients perquè el Parlament balear interposi un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'horaris comercials, aprovada pel Govern central a finals del 2004.

Segons explicà el Pere Sampol (PSM), la normativa vulnera competències exclusives dela comunitat autònoma, recollides a l'article 10.38 de l'actual Estatut. Aquest precepte preveu la gestió exclusiva per part de la CAIB en matèria de comerç interior. A més, segons Sampol, la llei aprovada pel Consell de Ministres «topa amb la Llei de comerç», impulsada pel Pacte de Progrés durant la passada legislatura. El líder del PSM a la Cambra aclarí que «tot i que aquesta darrera norma està recorreguda pel Govern de l'Estat, el Tribunal Constitucional aixecà la suspensió dels articles que precisament afecten horaris i festius».

En aquest sentit Miquel Rosselló (EU-EV) va advertir la norma de la CAIB prohibeix obrir els comerços tots els festius, excepte els habilitats anualment per una ordre del conseller una vegada escoltat els actors implicats, i que solen ser 4 o 5 dies. En canvi l'estatal suposa un alliberament d'aquestes restriccions, «i per tant beneficia les grans superfícies». Tant PSM com EU-EV interpreten que l'aprovació de la llei d'horaris comercials suposa una «regressió autonomista», i per tant «contradiu les paraules del president Zapatero sobre el canvi del model d'Estat».

EU i PSM duran la proposat de recurs al ple, on esperen rebre el suport del Partit Popular. El termini per a la interposició és de 3 mesos a partir de la publicació en el BOE, que va ser el 21 de desembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris