muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

5.000 llars amb nins de 0 a 3 anys rebran l'abonament per a l'escoleta

L'ajuda és de 300 o 400 euros, segons els fills i si tenen discapacitats

La meitat de les famílies de les Balears que tenen un fill d'entre 0 i 3 anys en una escoleta rebran del Govern 400 euros enguany. Així ho va anunciar ahir la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig.

Concretament, l'ajut es tracta d'un abonament escolar que servirà per pagar almenys 300 euros de les mensualitats d'una escoleta, ja sigui pública o privada. En el cas que la família beneficiada sigui nombrosa (és a dir, que tengui al seu càrrec almenys tres fills menors de 18 anys) o que l'infant escolaritzat a la guarderia sigui discapacitat, la subvenció que rebran els pares del Govern ascendirà fins als 400 euros.

Puig va explicar que aquest tipus d'ajudes, que es varen posar en marxa per primera vegada l'any passat, persegueixen «la conciliació de la vida laboral amb la familiar». Així i tot, des del Govern no s'ha volgut condicionar la percepció d'aquestes ajudes a l'integrament del pare o la mare al mercat laboral.

La consellera va explicar que l'objectiu del Govern és que el 2007 se'n beneficiïn la totalitat de les famílies que tenen un infant de 0 a 3 anys dins una escoleta, és a dir, unes 10.000 llars. Per arribar a aquest objectiu, la consellera va explicar que s'ha augmentat el pressupost del programa, que ha passat d'1 milió a 1'5 milions d'euros. De fet, Puig creu que si l'any 2004 hi va haver 3.603 escolaritzacions d'infants beneficiades per l'abonament, enguany es podria arribar a les 5.000, és a dir, «a la meitat de la població amb infants dins les escoletes». Tanmateix, la consellera va considerar que l'any passat el programa va ser «un èxit».

Pel que fa a la campanya d'enguany, Puig es va comprometre que les famílies amb ingressos inferiors a 15.025,30 euros anuals rebin l'abonament escoleta com a màxim set dies hàbils després que hagin fet la sol·licitud. Quant a la resta de famílies que es beneficiaran del programa, que han de tenir uns ingressos inferiors a 27.045,54 euros, rebran l'ajuda en un termini de tres mesos. Les sol·licituds es poden presentar a quatre punts d'atenció del Govern a Palma (a la plaça de la Drassana, número 4; al carrer d'Aragó 26; al carrer de Lope de Vega, 3; o a l'avinguda Alemanya, 6) o als diferents ajuntaments. Així mateix es pot demanar informació al telèfon 902363930 o a través de la web del Govern, www.caib.es.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris