muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Els sindicats denuncien la manca d'infermers als centres de Gesma

Afirmen que només hi ha dues ATS per a tot el Psiquiàtric de nit

L'àrea de Salut de CCOO en el Complex Hospitalari de Mallorca ha denunciat l'empresa pública Gesma per falta de personal d'infermeria en els centres dependents de l'empresa pública. Gesma és responsable dels hospitals General, Joan March i del Psiquiàtric de Palma i, segons els sindicats, no compleixen l'ordre de la Conselleria de Salut pel que fa referència a la presència física les 24 hores del dia d'una supervisora d'infermeria i d'almenys la presència d'un ATS en cada control d'infermeria.

En un comunicat del sindicat, «aquesta ordre fou publicada en el BOIB número 7, del 16 de gener del 2001, i és contínuament desatesa pels responsables de l'empresa pública Gesma». Els representants del sindicat asseguren que «la presència dels supervisors a les nits no es compleix, estan localitzables però no hi són presents com diu l'ordre».

A més, denuncien que la segona part de l'ordre tampoc no es compleix, ja que no hi ha un ATS en cada control d'infermeria les 24 hores i posen com a exemple la situació de l'hospital Psiquiàtric de Palma. El sindicat explicà que «al Psiquiàtric hi ha set controls d'infermeria, per tant hi hauria d'haver 7 ATS i un supervisor, mentre que la realitat és que en el torn d'horabaixa hi ha 3 ATS i a les nits només dos i sense supervisor, per cobrir les necessitats de totes les àrees».

Per la seva part, els representants sindicals d'UGT afirmaren que «compartim la denúncia i la confirmam. És molt trist que els hospitals sociosanitaris de Mallorca en ple segle XXI estiguin patint aquesta situació». Per un altre costat, fonts de la gerència de Gesma explicaren que la filosofia de l'ordre de la Conselleria de Salut era per als hospitals d'aguts que tenen un nivell d'incidència molt més elevat i no per als centres assistencials com són els de Gesma, ja que la incidència és molt inferior.

Les mateixes fonts explicaren que els centres assistencials són per a les persones que pateixen malalties cròniques, estan convalescents o són de llarga estada, per la qual cosa les necessitats són més baixes.

Confirmaren que els supervisors estan localitzables les vint-i-quatre hores per si hi hagués cap incidència destacable i assenyalaren que a l'àrea d'urgències del centre psiquiàtric hi ha permanentment un metge de guàrdia i un infermer, però asseguraren que la direcció mèdica no ha demanat cap increment de plantilla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris