algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La zona humida de ses Fontanelles serà protegida abans d'aquest estiu

El pla que en preveu la conservació s'aprovarà en quatre mesos

G.M./M.A. Palma.
El pla integral que preveu la protecció de la zona humida de ses Fontanelles serà aprovat abans que arribi l'estiu, és a dir, en un termini de quatre mesos. Aquest espai forma part del futur parc i té un gran valor botànic perquè es tracta d'una zona amb un estat de conservació relativament bo. En aquest indret es troben dues colònies de Limonium barceloi, una espècie que té la seva àrea de distribució natural en el si de ses Fontanelles. Aquí apareixen vestigis de les antigues salines que hi existien.

Avui dia, la superfície de saler situada a la zona ordenada és aproximadament de 10 hectàrees. El pla rector del parc preveu la millora i la conservació del salobrar, garantint el manteniment de les condicions ecològiques de la zona humida.

També es pretén conservar els recursos biològics d'alt interès biogeogràfic, a més de l'eliminació dels focus de degradació, la constitució d'un recurs turístic, recreatiu i didàctiu vinculat a la conservació i gestió de la zona humida i itineraris emmarcats dins l'indret. Així n'informà el gerent d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Juan José Ferrando.

En un pinar de ses Fontanelles s'ubicarà un centre d'interpretació destinat a les tasques d'educació mediambiental i la zona de conreu es recuperarà com a nou espai. Així mateix, es restaurarà la vegetació autòctona, d'arbres i arbusts, d'acord amb la vegetació potencial climàtica. També es revisaran els antics elements edificats que es troben en estat ruïnós.

La totalitat del parc quedarà tancat perimetralment amb l'objectiu d'aïllar la zona verda durant la nit. Es crearà una xarxa de camins per a vianants amb diversos itineraris com a oferta complementària de la zona en qüestió.

A manera de conclusió, aquest espai verd estarà enllestit en el transcurs del proper estiu. La zona humida de ses Fontanelles és un espai ubicat i que forma part de la Platja de Palma, entre Can Pastilla i Sometimes. El projecte o pla integral de parc que aprovarà l'Ajuntament de Palma inclou també una part important del sector urbanitzable de l'ordenació de l'indret i una altra de sòl urbà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris