cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El batle Ferrer decreta la clausura urgent de la pedrera de ca na Siona

El jutge ha donat la raó a l'Ajuntament, que va denegar la llicència

El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, ha decretat el tancament immediat i definitiu de la pedrera de ca na Siona després que el Tribunal Superior de Justícia hagi desestimat el recurs presentat per l'empresa explotadora contra la paralització de l'activitat dictada per primera vegada pel batle el 7 de setembre de 2000. Contra aquesta darrera sentència ja no hi ha cap possibilitat d'apel·lació.

L'Ajuntament i l'empresa que gestiona la pedrera negociaran ara una sortida a les instal·lacions, que pot passar per la rehabilitació d'aquest espai omplint-lo d'enderrocs i posteriorment recobrint-lo, explicà ahir el batle, Miquel Ferrer. El 2000 el batle decretà per primera vegada el tancament de ca na Siona al mateix temps que denegava la llicència d'activitats que sol·licità l'empresa el 1988.

El decret de tancament es basava en uns informes tècnics que alertaven de l'impacte de la pedrera sobre una zona protegida de la muntanya. No obstant això, l'empresa explotadora de la pedrera va recórrer als tribunals tractant d'obtenir la llicència d'activitats per silenci administratiu al·legant que havien transcorregut dotze anys des de la primera sol·licitud sense obtenir resposta.

Un any després de decretat el tancament, el jutjat contenciós de Palma deixava en suspens el decret municipal i permetia la represa dels treballs d'extracció d'àrids. La pedrera ha funcionat de llavors ençà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris