lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El pacte admet que la residència té un dèficit de 885.832 euros i és ruïnosa

ALM-UM aposta per la construcció d'un nou geriàtric i mantenir l'actual


Una residència d'ancians amb unes condicions «infrahumanes», en paraules del batle Antoni Pastor, derivades d'un estat gairebé ruïnós i un dèficit pressupostari que puja a 885.832'46 euros. Aquestes són les dues raons a les quals s'aferra el pacte (PP-AIPC) de govern manacorí per impulsar l'enderrocament de l'immoble de l'actual residència geriàtrica i, sobre aquest solar, emprendre la construcció d'una de totalment renovada amb una capacitat per a 120 places destinades a ancians que necessiten un determinat grau d'assistència. La decisió d'enderrocar l'actual residència contrasta amb la proposta d'ALM-UM, que vol mantenir el geriàtric municipal i construir una nova residència d'àmbit comarcal.

«No podem continuar mantenint una de les pitjors residències d'arreu de Mallorca», va manifestar ahir el batle de Manacor, Antoni Pastor, que confirmà la signatura d'un conveni de cessió d'un solar de 9.100 metres quadrats al Consorci de Recursos Sociosanitaris i assistencials de Mallorca per a la construcció d'una residència de persones assistides a Manacor.

El primer edil, que comparegué acompanyat del delegat de Serveis Socials, Rafel Nicolau, i del portaveu de l'equip de govern, Jaume Darder, garantiren que amb la futura residència els actuals residents «mantindran tots els seus drets». Això vol dir que els residents que en aquests moments habiten a la residència «continuaran pagant igual que ara i serà l'Ajuntament el que es farà càrrec de la diferència entre el preu que abonen i el 75 per cent de la seva pensió».

Els nous ancians que ingressin a la futura residència «passaran a pagar un 75 per cent de la seva pensió», però cal tenir en compte que un 10% serà subvencionat per l'Ajuntament i un 25 per cent pel Consorci. Si el govern de Pastor assegura que «no se cedeix la propietat dels terrenys i que no perdem patrimoni», en paraules de Pastor, ALM-UM diu que si es manté l'actual residència «no es perdria mai l'ús dels terrenys, que estan molt ben situats i tenen un elevat valor econòmic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris