algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Més de 2.000 persones donaren l'adéu a les 18 víctimes de Todolella

Morella acollí el funeral institucional per les víctimes que fou presidit pels prínceps

89394

Els príceps Felip i Letizia presidiren el funeral institucional que es celebrà a la localitat de Morella.

Els prínceps d'Astúries compartiren ahir el dolor dels familiars de les víctimes mortes per inhalació de gas en un alberg de Todolella, a qui expressaren personalment la seva condolença durant el funeral institucional celebrat ahir horabaixa a Morella, al qual assistiren més de 2.000 persones.

Felip de Borbó i Letizia Ortiz presidiren a l'església arxiprestal Santa Maria la Major de Morella el funeral institucional per les divuit persones mortes diumenge a l'alberg de San Cristóbal, a Todolella, un acte en el qual foren presents els fèretres de tres dels morts, veïns de Morella. Al funeral assistiren també la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega; el ministre per a les Administracions Públiques, Jordi Sevilla; el president de la Generalitat, Francisco Camps, el president de les Corts Valencianes, Julio d'Espanya i el batle de Morella, Joaquim Puig.

Unes 2.000 persones assistiren a la cerimònia i protagonitzaren escenes de dolor, abraçant-se entre plors continguts, amb semblants seriosos pel dolor i ulls inflats i envermellits per la tragèdia. La missa fou oficiada pel bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, diòcesi a la qual pertany la comarca, qui estigué auxiliat per quinze sacerdots concelebrants i assenyalà que la mort «sempre sorprèn i ens omple de llàgrimes».

Al final de la missa, els prínceps Felipe i Letizia s'aproparen als bancs dels familiars de les tres víctimes de Morella a qui entre mostres d'afecte expressaren el seu condol i els donaren paraules de consol. A continuació, els fèretres, acompanyats de nombroses corones de flors, foren trets per familiars i amics a l'exterior de la basílica, on foren introduïts en cotxes de morts i trasllats al cementeri per rebre sepultura.

Segons el llistat oficial de morts, tres de les morts eren naturals de Morella, dos de Burriana, tres de Villafranca, dos de Vinarós, tres d'Alquerías del Niño Perdido i la resta de Nules, Torrechiva, València, Mula (Múrcia) i Aigua Viva (Terol).

Durant aquest horabaixa es celebraren també funerals als municipis castellonencs de Vilafranca del Cid, Alquerías del Niño Perdido, Vinarós, Burriana, Torrechiva i Nules per acomiadar quinze de les víctimes. Entre els morts hi ha una parella natural de Morella, encara que resident a Lleida, que s'havia casat feia pocs mesos i s'havia traslladat a Todolella per assistir a l'aniversari, així com els integrants del grup de música que animà la festa, entre ells un jove de 17 anys que cobria una vacant deixada fa pocs dies.

Una vegada finalitzades les autòpsies, que s'iniciaren a les tres de la matinada i es perllongaren fins a les onze del matí, el director de l'Institut de Medicina Legal de Castelló, Mario Ventura, assenyalà la intoxicació per monòxid de carboni és la causa més probable de la mort de les divuit persones.

Ventura, qui explicà que això no obstant estan pendents dels resultats de les anàlisis complementàries de Toxicologia que confirmaran la causa, indicà que els morts pogueren no adonar-se de la seva mort, ja que el monòxid de carboni provoca una paràlisi de les extremitats i els deixa immòbils.

D'altra banda, uns 250 familiars i amics dels morts havien rebut en les últimes hores suport psicològic, farmacològic i emocional per part d'una trentena de psicòlegs i psiquiatres, que els han atès de problemes com atacs d'ansietat o tensió alta, encara que cap precisà ser hospitalitzat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris