algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Vint-i-un mesos de suspensió de feina per al funcionari de Calvià

Antoni Vadell és responsable d'un delicte continuat de suborn

Antoni Vadell ha estat condemnat a una pena de 21 mesos de suspensió de feina o càrrec públic i al pagament d'una multa de 1.081 euros com autor d'un delicte continuat de suborn, comès fa sis anys, quan era funcionari del jutjat de Pau de Calvià. Segons la sentència, Antoni Vadell sol·licitava a procuradors quantitats d'«entre 1.000 i 3.000 pessetes si els portava personalment l'exhort al seu domicili o despatx professionals» i els procuradors abonaven els diners «per temor que l'acusat actuàs injustament».

El jurat popular encarregat de deliberar sobre el cas ja havia declarat Vadell, el passat mes de gener per majoria de vuit a un, culpable d'un delicte de suborn. El jurat determinà per unanimitat provada la tesi fiscal en base a les proves testificals, és a dir, que existia temor real que el funcionari actuàs injustament si no se li feia entrega dels diners.

Les funcions d'Antoni Vadell, de 56 anys, oficial de l'Administració de Justícia amb destí al Jutjat de Pau de Calvià, consistien en la cumplimentació d'exhorts civils provinents de procediments que es tramitaven als Jutjats de Primera Instància.

Aproximadament, dos anys després de la presa de possessió del seu càrrec a Calvià, inicià la pràctica d'exigir als procuradors, sota l'amenaça de no cumplimentar-los, el pagament de determinades quantitats de diners per tramitar els exhorts civils, quantitats que oscil·laven entre les 1.000 i les 3.000 antigues pessetes. Per la qual cosa el 18 de febrer de 1999 el funcionari fou detingut per la Guàrdia Civil prop del despatx d'una procuradaora quan es disposava a entrevistar-se amb ella per fer-li entrega d'un exhort cumplimentat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris