algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

La brusca i els niguls deslluïren la romeria a Sant Blai «sense fum»

El temps minvà la participació a la missa i al dinar de companyonia

La brusca i el cel ennigulat feren que la romeria a Sant Blai «sense fum» comptés amb manco assistència que en altres ocasions. Així i tot, centenars de persones desafiaren el temps i partiren de bon matí ben abrigats a peu, en bicicleta i fins i tot amb patinet cap a l'oratori per arribar i posar-se l'oli curatiu de Sant Blai. Abans, però, els pelegrins pogueren recobrar forces menjant un poc de coca i refrescant-se amb aigua i altres begudes que oferí l'Ajuntament de Campos.

Un dels moments en què més se féu palès que la romeria no tingué la concurrència d'edicions anteriors fou quan començà la celebració de la missa en el jardí de les palmeres de l'oratori i amb la constant amenaça de pluja. A la missa, en la qual predicà el pare Víctor Fernández, hi assistí el batle de Campos, Andreu Prohens, i altres regidors de la Sala.

En acabar la celebració els més petits pogueren gaudir de diferents jocs infantils organitzats pels monitors de catequesi. Això fou poc abans del dinar de companyonia, que consistí en un paella solidaria en benefici dels afectats i víctimes del tsunami del sud-est asiàtic. A més el tiquet del dinar serví també per participar en el sorteig de l'obra a l'oli «Aigües innocents» de l'artista Eva Choung Fux.

Durant tot el dia els interiors de l'oratori de Sant Blai i l'exposició varen estar obertes al públic que pogué visitar-los.

D'altra banda, la nit de dissabte i també dins la programació de la festa de Sant Blai, se celebrà a la sala de plens de l'Ajuntament l'acte de lliurament de la distinció local Flor de Taperera de Plata a mossèn Gabriel Reus i Mas amb motiu dels seus 50 anys de dedicació a la religió, ja que fou ordenat prevere l'any 1954. Gabriel Reus, entre altres coses, fou impulsor i director d'edificis històrics i també destacà com a investigador i escriptor. També impulsà la restauració d'edificis històrics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris