cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El 30% dels menors adoptats el 2004 a Mallorca foren espanyols

El primer país d'origen d'infants adoptats per mallorquins és Rússia

Les adopcions de menors espanyols arribaren l'any passat a un 30 per cent del total de les que es dugueren a terme a Mallorca. Les adopcions internacionals representen quasi el setanta per cent restant. Per països, Rússia continua sent el destí elegit per la gran majoria de persones que opten per l'adopció fora de l'Estat, amb 56 infants arribats a Mallorca durant el 2004, per sobre de països com la Xina, amb 14 infants, Romania (3), Índia (3), i Burkina Fasso (1). El director de Menors de S'Institut, dependent del Consell Insular de Mallorca, Antonio Calvo, explicà que totes les adopcions que es duen a terme a l'illa «estan regulades mitjançant el Decret 45/2003 del 2 de maig, que a més de les adopcions regula els acolliments».

Calvo assenyalà que encara que molta gent pensa que és un tràmit llarg i costós, els tràmits s'han de complir per poder constatar que les persones que volen adoptar un infant compleixen tots els requisits exigits per la llei i tenen el certificat d'idoneïtat. Antinio Calvo enumerà les passes a seguir, «qualsevol persona que vol iniciar un expedient d'adopció ha de venir al Consell, on després d'assistir a una xerrada informativa, haurà de prendre part en un curset formatiu d'un mes, de dues hores i mitja setmanals».

Una vegada finalitzat el curs el sol·licitant haurà de fer unes entrevistes amb un treballador social i amb un psicòleg que avaluaran tant l'estat personal, físic, socioeconòmic, com l'entorn on viurà el menor. Una vegada finalitzada l'avaluació, es dóna el vistiplau a l'expedient de certificat d'idoneïtat o no. Durant el 2004 es varen expedir 137 certificats, 37 més que durant l'any 2003.

Segons Calvo, a Mallorca les persones fadrines poden adoptar sense cap inconvenient una vegada que han obtingut el certificat, però recorda que «si opten per l'adopció internacional han de comprovar que els país d'origen del menor accepti aquesta condició. A l'Estat espanyol no hi ha cap impediment perquè es dugui a terme aquesta adopció».

El director de Menors explicà que «l'adopció de menors espanyols es du a terme una vegada que ja es té el certificat, en uns 6 mesos, però el problema ve quan la persona vol un bebè o un infant de pocs mesos, que els terminis s'allarguen i s'opta per l'internacional». Els infants espanyols que esperen tenir una família adoptiva principalment compleixen els següents requisits: germans, nines amb malalties o infants que tenen 5 o 6 anys, que han estat abandonats per la seva família o retirats dels pares per un jutge.

Calvo assenyalà que en les adopcions nacionals «primer es passa l'etapa de preadopció, d'uns sis mesos com a màxim i després el jutge pren una mesura irrevocable que és l'adopció».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris