algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

IB3 aspira a superar l'audiència de Canal 9


IB3 aspirarà a partir del mes de setembre a superar l'audiència de Canal 9 a les Balears, l'emissora autonòmica més vista a les Illes, fins i tot per davant de TV3. En un informe intern del canal autonòmic, que s'ha presentat en públic durant diferents reunions amb col·lectius i empreses, IB3 reconeix la «competitivitat creixent» en el mercat audiviosual i assumeix sobretot la «lluita diària» entre les diferents cadenes autonòmiques per guanyar quota de mercat al seu territori.

Segons els informes que maneja IB3, Canal 9 absorbeix el 8% de l'audiència a les Balears, per sobre de TV3, amb una mitjana del 7'3%. Per darrere d'aquests canals s'hi situen el Canal 33, amb una audiència del 4'1%; i Punt 2, la segona televisió valenciana, amb un seguiment del 0'9% de mitjana. Amb un 33'8%, TVE1 és el canal més vist a les Illes, mentre Tele 5 n'ocupa el segon lloc. Antena 3 té, en fi, una quota de pantalla del 17%.

El comunicat d'IB3 assevera que «el seguiment de les cadenes autonòmiques és molt alt» i indica «que hi ha una massa crítica important que no en té prou amb les grans cadenes». El document de la direcció del canal autonòmic illenc defensa que «existeixen moltes possibilitats de transvasament» a la nova cadena. En aquest sentit, l'objectiu d'IB3 és aconseguir una quota de pantalla d'entre el 5 i el 10%, en la qual prevalgui l'equilibri pressupostari.

L'informe reconeix que l'existència de quatre canals autonòmics que encara es rebran a l'Arxipèlag representa una amenaça per a la futura TV balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris