nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Flavio Raina: 'No declararé perquè sóc víctima d'una persecució política'

El periodista i testimoni del cas Formentera critica la comissió judicial

P.C. Argentina.
Flavio Alejandro Raina Clapés està citat a declarar, al costat de dos familiars més, el 14 de febrer davant de la comissió judicial de les Balears que investiga el cas Formentera. Però no contestarà cap de les preguntes que li formulin. «Som víctima d'una persecució política i el meu silenci serà la resposta davant d'aquest atropellament, més propi de l'Espanya de Franco que de l'actual, la democràtica», declarà Raina, periodista de professió.

Un dels 59 testimonis de Santa Fe cridats pel jutge per intentar aclarir un presumpte delicte electoral comès, pel que sembla, per dirigents del PP el 1999, ha fet públic el seu desig de romandre en silenci. Flavio Raina coneix els seus drets, ja que no debades una de les seves tasques al diari locaEl Litora i també com a corresponsal fotogràfic de l'agència EFE a la mateixa ciutat, és cobrir les informacions judicials.

«La decisió de votar a Formentera fou només meva i el meu vot és secret. Em vaig inscriure en aquella illa, que no conec i tot, perquè el meu padrí matern nasqué a Eivissa. No vaig ser pressionat pel Centre Balear de Santa Fe ni per ningú en absolut, ni tampoc per dirigents de cap partit polític. No entenc la presència aquí de cap comissió judicial. Què volen esbrinar? Son aquí de vacances pagades amb els doblers públics de tots els espanyols», afirmà.

Flavio Raina és un professional molt conegut a Santa Fe. Són seves les fotos publicades en diversos diaris de tot el món de l'exjutge Víctor Brusa, acusat de delictes de lesa humanitat, amenaça i turments durant la darrera dictadura militar argentina.

«He viscut a Galícia, però no he estat mai a les Balears. Per això, quan torni a votar ho faré a la Comunitat Autònoma gallega», explicà.

El testimoni del cas Formentera reiterava ahir el seu malestar per la citació de la comissió judicial desplaçada des de les Balears i presidida pel jutge Antoni Monserrat.

«La meva indignació és absoluta amb tot el que està succeint. És difícil de comprendre que Espanya autoritzi el viatge de tanta de gent per un tema que només fa olor de persecució política», asseverà el periodista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris