algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

UM reclama la «retirada immediata» del recurs contra la Llei de consells

La institució revisarà el Pla de Residus per arribar a l'«abocament zero»

Unió Mallorquina demanarà en el ple del Consell d'avui la retirada «immediata» del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern central contra la Llei de consells. Es dóna la circumstància que el recurs fou interposat per l'Executiu d'Aznar (PP) i l'actual gabinet de Rodríguez Zapatero (PSOE) es comprometé a estudiar-ne la retirada. La iniciativa és una de les cinc propostes de resolució que UM presenta al debat sobre l'estat de Mallorca, mantingut ara fa una setmana. La formació també demanarà al Govern insular -controlat per ells- la revisió del Pla de Residus «per donar solució al tractament dels residus de Mallorca amb els objectius d'abocament zero i la valorització material i energètica dels residus produïts».

La revisió permetria incrementar les línies d'incineració actualment existents, una intenció manifestada reiteradament per l'Executiu insular. Precisament el PP també defensarà avui la necessitat que el Consell «continuï amb la seva tasca de conscienciació social perquè les pràctiques de reciclatge i reutilització vagin avançant, sense obviar altres mesures avui per avui més realistes per afrontar el tema dels residus», en una clara referència a la incineració. Per la seva part, UM reclamarà que el Govern central incrementi el complement d'insularitat dels funcionaris de Mallorca. Les altres dues propostes de resolució d'aquest partit insten directament el Consell. Primer per informar els ciutadans i assessorar els ajuntaments en l'aplicació del Pla Territorial. I després, en una decisió que pot provocar polèmica, perquè el Consell demani el «sí» en el referèndum sobre la constitució europea. El PSM ja ha demanat a la Junta Electoral que aclareixi si una institució ho pot fer.

Els populars, per la seva banda, portaran al Consell el conflicte que enfronta el Govern autonòmic i el central per l'increment del descompte aeri. No ho faran com una proposta de resolució sinó com una moció, que reclama a l'Estat que faci efectiu l'increment del 33% al 38% amb caràcter retroactiu a l'1 de gener.

En les propostes de resolució, els populars insisteixen que el Consell ha d'aplicar els compromisos adquirits en carreteres, tot i «els incompliments constants de l'Executiu central dels dos convenis de carreteres subscrits amb el Govern balear». Finalment, proposen que es continuï «tractant la nostra llengua com un tret de cohesió i de convivència i en cap cas com un instrument de confrontació i crispació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris