algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El projecte de Rodríguez manté que la Policia Local ha d'anar «sempre» armada

Els batles tan sols estan facultats per establir les excepcions a la norma general

59366

José María Rodríguez afirmà que els batles serien els qui determinarien quins números van armats, en presentar la llei.

«Com a norma general, els serveis policíacs seran sempre amb armes» i els batles tan sols podran «determinar, en forma motivada, les circumstàncies i els serveis en què no s'han de dur armes de foc». Així queda establert en el punt 2 de l'article 23 del projecte de llei de policies locals que el Govern balear ha lliurat al Parlament autonòmic perquè sigui aprovat.

No obstant això, el conseller d'Interior, José María Rodríguez, anuncià el mes de desembre passat que invertiria els termes del projecte en anunciar-los després del Consell de Govern. Segons Rodríguez, els batles de les Balears estaran facultats per determinar els serveis i els agents municipals de policia que «necessitaran» utlitzar armes de foc. Així, doncs, i en contra del que manifestà el conseller, es manté la norma general de l'avantprojecte de llei sobre l'armament dels municipals.

D'altra banda, al punt 3 de l'esmentat article 23 s'hi afegeix: «Amb l'informe previ del cap del cos de Policia Local, el batle podrà determinar els casos individuals en què, per raó de risc propi o d'altri, es consideri necessària la retirada de l'armament reglamentari».

Fins que no entri en vigor la nova normativa, la situació era la inversa a la proposada en el projecte Rodríguez. Com a norma general, els policies locals van desarmats i el batle estableix les situacions excepcionals en què s'han de dur armes.

Per exemple, a Palma, la major part dels números no van armats. L'excepció la constitueixen la Unitat Noctura o la d'Intervenció Immediata. En canvi, els que patrullen al carrer i els adscrits a la policia de barri realitzen les seves funcions desarmats.

El «canvi» experimentat per l'avantprojecte Rodríguez ha estat bàsicament la supressió de la referència expressa a portar armes en els serveis al carrer per una de caràcter més general que amplia les possibilitats de dur-ne. Fonts del partit socialista han anunciat l'oposició a aquesta iniciativa del conseller d'Interior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris