nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Els sindicats protesten perquè el cap pugui provenir d'un altre cos

B.P.Palma.
Els sindicats amb implantació a la Policia Local han manifestat la seva oposició a diversos punts de l'articulat del projecte elaborat per José María Rodríguez. Un dels que més contestació ha suscitat ha estat l'article 19, relatiu a la «Prefectura del Cos», en què s'estableix: «El nomenament del cap de cada cos de Policia Local correspon al batle pel procediment de lliure designació entre els funcionaris de carrera que tenguin la màxima categoria de la plantilla del cos del mateix municipi o entre funcionaris de carrera de cossos de Policia Local d'altres municipis o d'altres cossos o forces de seguretat, sempre que pertanyin a una categoria igual o superior a la de la plaça que s'ha de provenir».

Els sindicats de Policia Local argumenten que obrir la prefectura a números de la Policia Nacional és injust perquè no té reciprocitat». Un altre punt que ha originat polèmica ha estat la regulació del pas a segona situació.

En tot cas, el projecte ja ha estat registrat al Parlament. Els grups de l'oposició, particularment el PSIB-PSOE, intentaran esmenar els punts que han provocat més rebuig o preocupació entre la ciutadania i els professionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris