nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Cirer és aclamada com a presidenta del PP-Palma sense fissures al partit

Pretén que la capital «arrossegui» els vots necessaris per governar Mallorca i Balears

88280

El secretari general del PP balear aixeca la mà a la seva successora, la batlessa de Palma.


Els «populars» de Ciutat tenen un nou referent orgànic. La batlessa, Catalina Cirer, és des d'ahir la nova presidenta de la Junta Territorial de Palma després de rebre el suport unànime dels 32 congressistes amb dret a vot. L'exdelegada del Govern substitueix José María Rodríguez, que se'n va amb un bagatge de 17 anys en el càrrec i quatre majories absolutes a Cort.

Cirer aprofità el II Congrés local per llançar allò que definí com «operació arrossegament 2007», que consisteix a treballar per una nova majoria absoluta a la capital balear -seria la cinquena consecutiva del PP- «que a la vegada permeti obtenir el poder al Consell de Mallorca i renovar-lo al conjunt de les Illes». En aquest punt va sorprendre els qui l'escoltaven advertint que el pròxim president del CIM hauria de ser un afiliat a Palma.

La batlessa recordà que a Palma vota el 50 per cent de l'electorat de l'Arxipèlag i, per tant, «sense la confiança i els vots dels palmesans no serà possible governar a la resta d'institucions». L'altre repte que es va marcar consisteix an afiliar 5.000 nous militants al llarg del 2005. També es va fixar la meta de crear el Consell Territorial de Ciutat, que estaria integrat per les juntes de districte i es reuniria dues vegades a l'any.

En el seu discurs va agrair de manera especial la col·laboració i la feina del seu equip de govern a Cort. La flamant presidenta dirigirà el partit a nivell municipal amb una Junta Territorial renovada. Es manté el mateix secretari general, Rafel Duran, i qualque altre membre de l'equip anterior, com Ricardo Macho i Paco Frau; però predominen els canvis i les cares noves tant a les nou secretaries d'àrea com a les tres vicesecretaries, que seran ocupades per l'actual tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos; el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol; i la diputada Carme Feliu. La resta de membres de la direcció sorgeixen de les 15 juntes de districte en què es divideix el Partit Popular a Ciutat.

Però al marge dels càrrecs el d'ahir va ser un congrés especial i emotiu. I és que va servir per retre homenatge al que ha estat durant més de dècada i mitja el «cap» del PP a Ciutat. José María Rodríguez s'acomiadà agraint a tota la militància la feina realitzada i el suport que sempre li han donat. Amb la seva al·locució va tenir temps d'advertir la seva successora de les dificultats i les satisfaccions que viurà; d'albirar un nou triomf electoral a les pròximes municipals; de recordar la importància d'escoltar els ciutadans; de demanar el «sí» en el referèndum de ratificació de la Constitució europea i, fins i tot, de mostrar als assistents els botons de puny (amb el logotip del PP) que li havien regalat pel seu acomiadament.

Al Congrés assistiren el president insular del Partit Popular, Pere Rotger; la vicepresidenta, Rosa Estaràs; els consellers Francesc Fiol, Mabel Cabrer, Margalida Moner i Lluís Ramis d'Ayreflor; el president de s'Institut, Antoni Serra; la diputada Maria Salom i els senadors Carlos Gutiérrez i Carles Ripoll. Per part de l'oposició assistiren el portaveu del grup municipal del PSM, Pere Muñoz, i Catalina Ramis, membre de l'executiva d'aquest partit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris