muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Caldera és partidari d'impulsar una millor activitat econòmica a Balears

El ministre es compromet a abordar la situació dels fixos discontinus

El ministre de Treball, Jesús Caldera, va demanar ahir a Palma «un esforç» al Govern per reduir el nombre d'aturats a Balears, reducció que s'hauria de realitzar a un ritme semblant al del conjunt de l'Estat. Caldera va constatar que Balears es va situar el 2004 «una mica per sota de la mitjana estatal» en creació d'ocupació, encara que va reconèixer que el percentatge d'aturats a l'Arxipèlag continua sent inferior a la mitjana. Així mateix, el titular de Treball va avançar que s'ha compromès davant de representants d'UGT i CCOO a Balears a estudiar la situació dels fixos discontinus de les Illes en el marc de la Mesa de Diàleg Social.

Caldera va remarcar la voluntat de l'Executiu central d'impulsar les condicions que permetin una «millor activitat econòmica» a fi de facilitar una major ocupació i de més qualitat». Caldera es reuní ahir amb les organitzacions sindicals, en una trobada en què hi van participar, entre altres, els secretaris generals a les Illes d'UGT i CCOO, Lorenzo Bravo i Josep Benedicto, respectivament; el responsable d'Hoteleria de CCOO, Rafael Borrás, i el secretari d'Acció Sindical d'UGT, Manuel Pelarda.

Durant la reunió, els representants sindicals van transmetre al ministre la necessitat d'abordar mesures per reduir la temporalitat que afecta l'economia balear, segons explicà després el secretari general del PSIB, Francesc Antich. Antich va argumentar que la precarietat laboral «no és bona per al treballador ni per a l'empresari», ja que implica una menor formació i incrementa les possibilitats de sofrir un accident de treball. També va recordar que el 45% dels prop de 330.000 contractes fets a Balears té menys de tres mesos.

En un altre ordre de coses Caldera destacà que l'augment de viatges de l'Imserso ajuda a reduir l'estacionalitat de l'economia balear. L'Imserso oferirà aquest any 800.000 viatges subvencionats, dels quals 680.000 seran per a persones majors i la resta, per a discapacitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris