algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Carod: «En aquesta Constitució els pobles sense Estat som invisibles»

El president d'ERC protagonitzà un multitudinari míting a Pollença

«En aquesta Constitució europea els pobles sense Estat som invisibles...si ens continuen ignorant (els països catalans) ens haurem de convertir en Estat». Aquest és un dels arguments que esgrimeix el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep Lluís Carod-Rovira, a l'hora de rebutjar el tracat de la UE, que se sotmetrà a referèndum el pròxim 20 de febrer.

Carod protagonitzà l'acte central de campanya d'ERC-Illes a Pollença, on congregà més de 300 persones. El portaveu del grup «republicà» al Parlament de Catalunya justifica amb raons de caire «democràtic, social i nacional» el «no» al text constitucional. «No ha estat consensuat amb els parlaments autonòmics, abusa del concepte mercat en detriment de paraules com cultura o llibertat i eludeix qualsevol reconeixement al català», assenyalà. Per tot l'anterior considera que s'ha de votar en contra de l'actual articulat. I és que Carod està convençut que si aquesta constitució fracassa «se'n farà una millor».

El líder esquerrà aprofità per denunciar l'actitud «mesquina» que manté el PP en aquesta campanya, «on demana el sí en públic, quan en realitat vol el no». Respecte al Pla Ibarretxe, Carod sosté que el mateix «nacionalisme espanyol que em va convertir en un enemic exterior, ara té por» del procés sobiranista encetat pel lehendakari. Al fil d'aquesta qüestió es mostrà segur que «estam davant una segona transició que derivarà en el reconeixement de la plurinacionalitat de l'Estat. Finalment defensà la suspensió de la llei de partits per permetre a Batasuna concórrer a les eleccions d'Euskal-Herria «perquè tenen el mateix dret a fer-ho que el PP, per exemple».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris