lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Acusacions i defensa mantenen les divergències després d'escoltar els primers testimonis a Santa Fe

P.C.Argentina.
El primer torn de declaracions dels testimonis argentins del cas Formentera al Jutjat Federal número 2 de Santa Fe no ha aconseguit desembolicar gens la troca d'una instrucció oberta l'any 1999. Encara enfrontant de manera rotunda en les seves valoracions els advocats de les acusacions particulars, Ascensió Joaniquet i Miquel Mas, i de la defensa, el misser Rafael Perera.

El cas Formentera és el de la suposada trama per alterar els resultats de les eleccions en aquella illa pitiüsa, una hipotètica «tupinada» electoral d'àmplies repercussions, que ha passat per totes les instàncies judicials de les Illes, des d'un Jutjat d'Instrucció fins al Tribunal Superior de Justícia de les Balears i el Tribunal Suprem. Com se sap, en dues ocasions el jutge Antoni Monserrat en decretà l'arxivament, però també el Tribunal Superior de Justícia de les Balears ordenà dues vegades que les investigacions continuassin.

Així mateix, el Tribunal Suprem rebutjà la imputació del president del Govern, Jaume Matas, i de la vicepresidenta, Rosa Estaràs, que llavors eren ministre de Medi Ambient i diputada del Partit Popular a Madrid, de manera respectiva, quan les formacions polítiques d'esquerra presentaren la denúncia.

Després d'escoltar els testimonis d'una vintena de residents de Santa Fe, descendents d'emigrants de les Illes Balears, entre dimarts i divendres, les parts personades no es posen d'acord a l'hora de valorar les declaracions dels testimonis davant dels integrants de la comissió judicial desplaçada a l'Argentina i integrada pel jutge Antoni Monserrat i el fiscal en cap, Bartomeu Barceló.

Existeixen divergències serioses en les qüestions resumides a la columna de la dreta que acompanya aquesta informació. La comissió judicial del cas Formentera romandrà encara tres setmanes més en terres sud-americanes -és previst que després es desplaci a Montevideo-, abans de tornar a Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris