muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El PSM reclamarà a Antich un canvi d'actitud per poder arribar a acords

El socialista visitarà els nacionalistes en la seva ronda de contactes

J. TORRES. Palma.
El PSM condicionarà qualsevol acord amb el PSOE a un canvi d'actitud d'aquest partit, sobretot en la política de l'Executiu central cap a les Balears. Així ho exposarà demà el secretari general dels nacionalistes, Biel Vicens, al seu homòleg del PSIB, Francesc Antich, que l'anirà a visitar en la ronda de contactes oberts per aquest partit a fi d'articular estratègies comunes.

Els nacionalistes pretenen que Antich garanteixi un canvi de rumb del PSOE abans de començar a parlar de cap estratègia comuna. En aquest sentit, consideren inacceptable que el Govern central mantengui una inversió per càpita que «discrimina» els ciutadans de l'Arxipèlag (231 euros per habitant respecte dels 427 per càpita de la mitjana estatal); que exclogui les Balears del Pla d'infraestructures; que no desenvolupi el REB; que no impedeixi la construcció d'autopistes; o que s'oblidi d'apujar el descompte aeri.

«L'objectiu del PSM no és evitar que governi el PP a les Illes, sinó evitar que hi governin opcions polítiques que anteposin els interessos de Madrid als de les Balears». Vicens es mostrà disposat a col·laborar amb partits nacionalistes o progressistes sempre que beneficiï els ciutadans, però no a «rentar la cara» del PSIB.

El nacionalista coincideix amb Antich que es poden establir tàctiques en comú per mobilitzar la societat civil davant d'unes actuacions del PP que, segons ell, no tenen la contestació que mereixen. «Mirarem de trobar punts de convergència, però no jugarem a cap pacte on només siguem convidats», indicà Vicens, per recordar que el PSM fou el partit «més fidel» del Pacte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris