algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

El nou reglament és ben valorat pels estrangers amb emperons

No agrada que l'empadronament sigui la única prova d'antiguitat


El nou reglament de la Llei d'estrangeria, que entra en vigor demà, ha estat ben acollit en general pels immigrants que es veuen al carrer. Però això no impedeix que gairebé tothom que n'opini ho faci per posar-hi emperons. D'una dotzena d'extracomunitaris enquestats per Diari de Balears, tots llevat d'un aplaudiren la nova oportunitat que ha ofert l'Estat espanyol als immigrants sense papers per obtenir el permís de residència i de feina.

Així i tot, en la majoria de casos els ciutadans extracomunitaris han criticat el fet que el Govern central només accepti com a prova de residència a l'Estat espanyol un certificat d'empadronament, i que no siguin vàlids en aquest sentit un bitllet d'avió, una factura elèctrica o d'aigua, un contracte privat de lloguer o un document que demostri que s'ha acudit a una consulta mèdica, per exemple.

La resta de queixes expressades pels enquestats es relacionen amb altres temes, com són ara el tracte rebut de l'Administració o les discriminacions. Carlos Hernández, un colombià, recorda que «un tema que no es reflecteix gaire als diaris ni en altres mitjans és que ni tan sols els qui estam regularitzats no tenim dret al descompte aeri o per anar amb vaixell, mentre que els espanyols i els residents comunitaris sí que hi tenen dret. Això no hauria de ser d'aquesta manera perquè tots pagam imposts».

Altres retrets, en fi, es refereixen a «la competència» que suposa per als treballadors amb papers, tenguin o no la ciutadania espanyola, el fet que «arribin nous immigrants i s'ofereixin a fer feina a 2 o 3 euros l'hora». Aquesta és la queixa de Hamed, un ciutadà marroquí que ja té el permís de treball.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris