muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Camins que no estan a l'abast de tothom

El PSM denuncia a l'Ajuntament de Palma el tancament de diverses vies rurals públiques al municipi

El PSM ha denunciat a l'Ajuntament de Palma el tancament de diversos camins públics del municipi, tot demanant l'elaboració immediata d'un catàleg. En concret, els regidors nacionalistes en posaren a tall d'exemple els viaranys des Caragol i dels Reis. El camí des Caragol, a la carretera Palma-Manacor, es troba tancat a pocs quilòmetres de la seva entrada. Antigament, aquesta via connectava la des Caragol amb el sender paral·lel de Can Costa. Les tanques impedeixen el pas cap aquest darrer camí i una altra edificació també n'ha limitat la finca.

Un altre cas és el del camí dels Reis. En l'actualitat, rep aquesta denominació el sender que va des de Gènova fins al camí de na Cerdana, passant per sa Teulera, Son Rapinya, Son Moix, el polígon de Can Valero, el monestir de la Real, Son Tugores i el polígon de Son Castelló. És travessat per les carreteres de Calvià, Puigpunyent, Esporles, Valldemossa i Sóller; però l'accés hi està barrat.

A part d'aquestes vies rurals, els nacionalistes han denunciat el tancament de les de Canet, Son Espanyol, la Bonanova amb accés al bosc de Bellver i alguns trams del camí Roig. És davant d'aquests fets que el PSM ha proposat a Cort l'elaboració d'un catàleg per als camins públics del terme municipal de Palma, amb vista a una actuació ràpida en el cas que s'hi produeixi cap conflicte, a fi de preservar els drets adquirits al llarg dels anys.

La tinenta de batlessa, Catalina Terrassa, afirmà en el passat ple de desembre del 2004 que «existeixen problemes seriosos per elaborar un catàleg, com ara la manca de personal». L'edil del PP condicionà la redacció d'una llista així a dues possibilitats. La primera és encarregar el projecte a una assistència tècnica i l'altra, que sigui elaborat des del Consell de Mallorca en el marc del seu programa de Catalogació de camins públics de Mallorca.

Segons Terrassa, «que ho faci el Consell és un avantatge, perquè la institució ja té experiència en aquestes tes accions per recuperar l'ús públic dels camins». En la sessió extraordinària del desembre passat, la Sala acordà per unanimitat encarregar un catàleg de camins públics del terme municipal de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris