algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Les obres d'ampliació del port comercial començaran el pròxim mes d'octubre

Hi haurà una separació de la càrrega i del passatge amb la construcció d'una terminal

91608

Les obres guanyaran superfície a la mar.

ELENA BALLESTERO. Alcúdia
Les esperades obres d'ampliació del port comercial d'Alcúdia començaran aquest mes d'octubre, segons ha confirmat aquesta setmana el batle de la localitat, Miquel Ferrer. «L'Autoritat Portuària ja ens ha remès el projecte i encara que tenien la possibilitat d'executar-lo ara, els hem demanat que esperin fins a l'octubre per no interferir en la temporada turística alta», manifestà.

L'ampliació del port comercial d'Alcúdia, de la qual es parla des de fa una dècada, s'executarà a partir de quatre plans bàsics, segons informà l'Autoritat Portuària. Les tasques de remodelació i d'engrandiment afectaran així la terminal de molls de ponent, l'estació marítima, la col·locació de passarel·les fixes i camins per a vehicles i, per acabar, les passarel·les mòbils. Els principals efectes d'aquestes obres a peu de carrer seran la construcció d'una terminal per a viatgers en un moll que, fins ara, semblava dissenyat més per a la càrrega i la descàrrega de mercaderies que per a aquesta altra classe de passatge.

A més, s'habilitarà un tram per a vianants que connectarà el passeig marítim amb el port comercial. Les tasques previstes restaran superfície a la mar i permetran, per primera vegada en la història d'aquestes instal·lacions, separar amb claredat la càrrega del passatge. Un pas significatiu a l'hora d'impulsar noves freqüències de trasllat de passatgers entre les Illes o cap a Barcelona i València. I és que s'ha de pensar que el port comercial d'Alcúdia és avui dia un punt de referència en aquesta classe de rutes.

L'ampliació de la terminal de molls de ponent permetrà augmentar la superfície de l'àrea comercial amb 27.500 metres quadrats. Aquesta fase de les obres durarà 20 mesos i té una inversió prevista de 6 millions d'euros. La construcció de la nova estació marítima ocuparà precisament, de manera parcial, la terminal de ponent acabada de crear. El pressupost d'aquest pla és de 4.700.000 euros.

L'habilitació d'accessos a la zona i a la nova estació marítima mitjançant la col·locació de passarel·les costarà 4.000.000 d'euros, segons informà la Autoridat Portuària. L'augment de l'espai en aquest punt neuràlgic d'Alcúdia n'incrementarà, segons l'organisme esmentat, «la seguretat i la modernització, a més de permetre un desenvolupament més ordenat de l'activitat portuària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris