algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El Govern necessitarà l'informe a favor dels consells per autoritzar nous ports

El projecte legal preveu un major control dels amarratges i regula les estacions nàutiques

71502

El port de Sóller és un dels que s'ampliaran, segons confirmà Cabrer.

El Consell de Govern aprovà ahir el projecte de llei de ports, que regularà les instal·lacions gestionades de manera directa o indirecta per la Comunitat Autònoma. La novetat principal en relació amb l'avantprojecte presentat l'octubre passat és que l'Executiu no podrà autoritzar la construcció de nous ports sense l'informe favorable dels consells. En tot cas, aquest requisit s'obviarà en el cas del port de Cala Busquets (Ciutadella), perquè «ja està en fase d'exposició pública».

Respecte de les ampliacions, l'Executiu s'hi reserva la darrera paraula tot i que, segons assegurà ahir la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, «s'intentaran consensuar amb les administracions insulars i amb els ajuntaments». La normativa, que es remetrà al Parlament balear per a la seva aprovació definitiva, no afecta els molls de Palma, Alcúdia, Maó, Eivissa i la Savina de Formentera, qualificats d'interès general i dependents de l'Estat.

Un altre canvi respecte del text inicial és la regulació de les estacions nàutiques, que integraran els serveis necessaris per acollir turisme esportiu. Cabrer les comparà amb «estacions d'esquí». Quant als amarraments, la normativa preveu dos tipus de registres, un que afectarà els ports de gestió directa i l'altre, els subjectes al règim de concessió. Aquests registres permetran un major control fiscal. Un dels reptes serà reduir la llista d'espera d'amarratges. Als ports gestionats per la CAIB, els usuaris disposen de 2.940 punts d'atracament; i 9.116 als altres. El dèficit és de devers 18.000 places.

D'altra banda, quan s'hagi de renovar la concessió d'un port, la societat gestora fins aleshores gaudirà del dret de tanteig per igualar una potencial oferta superior. Si canvia l'empresa concessionària, el personal que ja hi treballava quedarà subrogat. L'entrada en vigor de la llei suposarà l'aixecament de la moratòria decretada per novembre del 2002, que impedia ampliar els ports existents o construir-ne de nous.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris