muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

IB3-ràdio sortirà a antena l'1 de març en un «bilingüisme natural»

Magazins i informatius marcaran les 17 hores de programació diària

La ràdio pública de les Illes Balears, IB3-Ràdio, començarà a emetre de forma regular el proper 1 de març, Dia de la Comunitat, amb 17 hores de programació diària, la majoria magazins i informatius. L'emissora, que disposa d'un pressupost de 2'5 milions d'euros i tindrà una cobertura inicial del 99% de l'arxipèlag, emprarà les dues llengües oficials reflectint allò que els seus responsables definiren com a «bilingüisme natural».

La directora general de l'ens, Maria Umbert, presentà ahir les instal·lacions centrals de la cadena, que han costat 1'55 milions d'euros i compten amb la darrera tecnologia. Umbert definí la nova ràdio com «un gran contenidor d'informació, actualitat, entreteniment i cultura fet a Balears i pensat per a Balears». També deixà clar que lluitarà per l'audiència i incorporarà publicitat.

La directora d'IB3-Ràdio, Francisca Ramis, avançà que la programació entre setmana inclourà tres blocs informatius (un de 7.00 a 9.00 hores, que obrirà l'emissió, un de 14.00 a 15.00 hores i un de 20.00 a 21.00 hores), a més de butlletins horaris. També es faran dos magazins (de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores), i espais de salut, de contingut social o culturals i musicals.

A partir de la mitjanit només hi haurà música i butlletins. Els caps de setmana s'emetran «magazins lúdics» i els diumenges horabaixa un programa esportiu. Tot i que els informatius es faran en «el català propi de les Illes», segons Ramis, l'emissora reflectirà un «bilingüisme natural» i, per tant, s'empraran les dues llengües oficials.

La seu d'IB3, llogada a l'Ibavi per 15.000 euros a l'any, es troba al polígon de Llevant i ocupa 500 metres. El condicionament de l'espai, on treballen nou persones contractades per l'ens i més de 60 empleats externs -periodistes i tècnics-, ha costat 550.000 euros, mentre que l'equip tècnic ha costat un milió. La ràdio tindrà seus compartides amb la tele a Maó i Eivissa i unitats informatives a Inca, Manacor i Ciutadella. A més, disposarà de cinc turismes i una unitat mòbil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris