algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

«Certs mitjans empren Fungairiño contra l'Audiència», afirma Garzón

El magistrat respon a Palma als atacs d'un «grup» mediàtic madrileny

El magistrat de l'Audiència Nacional Baltazar Garzón afirmà ahir a Palma que la denúncia que li ha presentat el fiscal Eduardo Fungairiño no és més que «una coartada» o «una excusa» perquè un «grup mediàtic» el pugui desqualificar i, per extensió, a tota l'Audiència Nacional.

Eduardo Fungairiño ha acusat el jutge per la possible revelació de secrets de sumari en el llibre Un mundo sin miedo. Garzón hi afirma que ETA no cercà «una carnisseria a l'estació de Chamartín a Madrid durant la Nit de Nadal de 2003». El diari El Mundo carregava ahir durament contra el magistrat per les manifestacions contingudes en l'esmentada obra en un text titulat Sancionable o no, Garzón ya no puede seguir siendo juez.

Garzón, que ironitzà sobre el fet que Fungairiño conegués el llibre abans que es publicàs, es mostrà convençut que a la fi es coneixeria la trama que hi ha al darrere d'aquests atacs a l'Audiència. Garzon era ahir a Palma per pronunciar la conferència La funció pública com a alternativa professiona, dins un cicle organitzat per la Fundació Iberostar amb la col·laboració de Sa Nostra i de la Universitat de les Illes Balears.

La publicació del llibre Un mundo sin miedo, que recull les opinions de Baltasar Garzón, ha aixecat ampolles en determinada premsa madrilenya. L'obra recull expressions com «Hi ha experts en la coacció mediàtica i extorsió mediàtica que utilitzen la professió de periodista com a mercenaris o per obtenir avantatges del poder polític. Són falsos professionals l'ètica dels quals és similar a la dels capos mafiosos».

Són expressions com aquestes les que han provocat l'irada reacció del diari de Pedro J. Ramírez. Al llibre s'hi troben al·lusions com aquesta: «L'espectacle mediàtic i polític d'aquests dies (maig de 2004) és depriment. Pareix que qualque director de diari ha decidit dirigir la política d'aquest país». Més directes són les denúncies de Garzón contra dos col·laboradors d'El Mundo: Federico Jiménez Losantos i Jesús Cacho.

Paga la pena esmentar el següent paràgraf: «Un cop més la decisió de constituir una comissió d'investigació sobre el que succeí l'11-M, la qual cosa és bona, pareix que la marca determinada persona aprenent de Rasputín, i altres congèneres de l'ètica dels quals no és que en dubti sinó que no tenc cap dubte de la seva inexistència. Em referesc a aquesta persona o a persones com Federico Jiménez Losantos, Jesús Cacho i altres del mateix pelatge, dels quals no se sabrà mai tot el necesari per fer-se una idea clara del retorciment dels pensaments, actituds i finalitats venals que els guien en cadascun dels seus actes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris