nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Caldera diu que votar «sí» al tractat és apostar per una major ocupació

El ministre afirma que el Govern balear no ajuda a crear feina

L'acte central del PSIB-PSOE en aquesta campanya pel referèndum sobre la Constitució europea tingué ahir un ministre com a protagonista. Davant prop de 300 persones que donaven color al Conservatori de Palma, el titular de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, demanà el «sí» al tractat perquè, entre altres qüestions», aquest vot afirmatiu «significa apostar per més creació de feina». Caldera caigué en la temptació i convertí l'acte en un catàleg de lloances per a la política laboral del Govern de Rodríguez Zapatero, que és ni més ni manco que la seva.

Parlà de les xifres d'ocupació, dels afiliats a la Seguretat Social, dels increments de les pensions i de la incorporació de la dona al mercat laboral. I ho va fer sempre en sentit positiu. Això sí, entre dada i dada li quedà temps per recordar que les Balears no arriben a la mitjana estatal quant a disminució de l'atur, «perquè el Govern autonòmic ajuda poc a la creació de feina».

El ministre s'esforçava a relacionar aquest ball estadístic amb Europa, que en realitat era el motiu de la seva visita. En aquest sentit assegurà que, des de la seva incorporació a la Unió, l'Estat espanyol havia rebut 100.000 milions d'euros procedents dels fons europeus, que entre altres aspectes havien contribuït a crear molts llocs de treball.

Entre les raons per les quals els ciutadans de les Illes han de votar teòricament per la Constitució europea, Caldera n'assenyalà el turisme, afirmant que la major part de visitants que vénen a les Balears són comunitaris. L'altra referència a l'Arxipèlag arribà quan destacà l'increment dels viatges de l'Imserso. Així, assegurà que les Illes en són la destinació principal, cosa que «contribueix de manera positiva a la vostra economia, ja que crea 14.000 llocs de feina en temporada baixa». En la seva al·locució, el ministre de Treball no oblidà les referències a l'important paper que han de jugar les dones treballadores a l'Estat i a la UE. Així mateix, tornà a anunciar una llei per la igualtat de gènere.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris