algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Alomar calcula que s'hauran de vendre 26 milions de targetes verdes per compensar l'ecotaxa

Afirma que ocasionarà pèrdues a la hisenda pública

L'exconseller de Turisme Celestí Alomar assegurà ahir que cada targeta verda costarà a la hisenda pública de Balears 1,22 euros i que es necessitarian vendre 26 milions anuals per compensar la recaptació que generava l'ecotaxa, «que en un any va ser de 52 milions». Alomar recordà que a les Illes només arriben 11 milions de turistes per temporada.

El diputat del grup parlamentari socialista considera l'esmentada eina «un mal negoci» i calcula les despeses que haurà d'assumir la Comunitat Autònoma pel pagament de comissions, descomptes i costos d'administració -necessaris per oferir els serveis de la targeta-, que seran superiors als ingressos que s'obtindran.

Alomar, que a la compareixença davant els mitjans estava companyat de la portaveu del seu grup, Francina Armengol, es demanà si, amb la instauració de la targeta, els ciutadans de les Illes hauran de pagar per entrar a espais públics, com ara la finca de Son Real o el parc natural de l'Albufera. També dubtà de quin serà l'òrgan que decidirà quins seran els programes subvencionats amb la recaptació que pugui generar el nou «bonus».

El PSIB-PSOE traslladarà aquests interrogants a seu parlamentària. En aquest sentit, lamenta que el conseller de Turisme, Joan Flaquer, encara no hagi demanat audiència a la Cambra per explicar els detalls de la targeta verda, que va ser presentada fa una setmana a Fitur, aprofitant la presència de l'actor nord-americà Michel Douglas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris