muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

La Caeb impulsa la creació de 108 empreses durant el 2004 a Balears

El SOIB avala aquesta acció que ha suposat 211 nous llocs de feina

La Caeb impulsà la creació de 108 empreses al llarg de 2004, un 30% més que l'exercici anterior, i es crearen 211 nous llocs de feina. La iniciativa s'ha duit a terme a través del departament de Creació i Consolidació d'Empreses que gestiona la patronal amb el finançament del Servei d'Ocupació de les Balears (SOIB) i del Fons Social Europeu.

El president de la Confederació d'Associacions Empresarials -Caeb-, Josep Oliver, i el conseller de Treball, Cristòfol Huguet, presentaren ahir els resultats d'aquest servei que ara inicia el quart cicle per assessorar els emprenedors en el món dels negocis i consolidar petites empreses. Com a novetat, la Caeb obrirà enguany dos nous punts d'informació a les ciutats d'Inca i Manacor.

Josep Oliver argumentà que «és important pel nostre teixit empresarial facilitar informació i ajudar a tramitar idees i projectes als futurs empresaris. És convenient, per tant, que des de l'Administració es posin tots els mecanismes necessaris per simplificar els tràmits burocràtics i reduir les càrregues fiscals».

Les estadístiques del Servei de Creació i Consolidació d'Empreses de la Caeb palesen que més de la meitat del centenar de negocis oberts el 2004 optaren per la forma jurídica d'autònom per donar-se d'alta a la Seguretat Social. A més, prop del 60% dels emprenedors assessorats per la patronal eren persones desocupades amb un nivell acadèmic mitjà i alt. Quant als sectors d'activitat escollits per ubicar les noves empreses, un 45,5% optà pel sector serveis. Mentre que la resta es distribuí entre comerç (24,3%), restauració (14%), indústria (9,3%), construcció (5,7%) i agricultura (1,3%). En total, 108 noves empreses i 211 nous llocs de feina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris