algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Madrid confirma dos nous casos de cloramfenicol en pollastres

Els empresaris demanen unes analítiques a un laboratori independent

El laboratori de referència de Seguretat Alimentària de Madrid ha confirmat dos casos més de presència de cloramfenicol en dues explotacions de pollastres a Mallorca. Les mostres pertanyen a dues granges l'activitat de les quals està suspesa de manera cautelar, des del 28 de desembre passat, per la sospita no confirmada de la presència de l'antibiòtic il·legal als cossos de tres pollets. La Conselleria de Salut assegurà que «cap d'aquests exemplars no ha arribat al circuit comercial perquè es tractava d'animals joves, de menys de quaranta dies». A més, explicaren que «s'han pres mostres del pinsos, de l'aigua i de músculs dels polls».

El laboratori autonòmic en realitzà les primeres analítiques que s'enviaren, una vegada confirmats els positius, al laboratori de Seguretat Alimentària de referència a Majadahonda (Madrid), que els ha confirmats. Salut informà que «s'ha ordenat que no es posi a la venda cap animal sense que els laboratoris autoritzats no n'hagin efectuat primer els exàmens corresponents. Només s'autoritzarà l'entrada en el mercat de pollastres d'aquelles explotacions sotmeses a anàlisis que hagin estat negatives el mes de gener».

La Comissió de seguiment de la crisi alimentària es reuní dijous, un pic rebuda la confirmació dels positius esmentats, i decidí que es reprendran els mostreigs en dos grups d'explotacions de bestiar. El primer grup d'instal·lacions que es tornarà a estudiar comprèn quatre granges que abans del 17 de gener no tenien pollastres, o bé eren molt petits. El segon inclourà 12 explotacions, la majoria de les quals són de pollastres i gallines ponedores. En tot cas, no es descarta efectuar noves analítiques en explotacions d'oví i de porcí.

El següent pas que s'ha de dur a terme és l'anàlisi contradictora. Es tracta dels exàmens efectuats a petició de l'explotació ramadera en un laboratori autoritzat, però de la seva elecció. Si el resultat fos negatiu, les mostres es tornarien a enviar al centre de referència de Madrid perquè en revisàs de nou els resultats. Per la seva banda, el Comitè de seguiment de la crisi decidí ahir informar el fiscal mediambiental de la Fiscalia de les Balears de totes les mesures adoptades des del dia 3 de febrer.

La Comissió no es tornarà a reunir fins que tengui les analítiques contradictores de les explotacions ramaderes, o de manera excepcional si es confirmàs cap altre cas de cloramfenicol a les granges on es prendran noves mostres. En aquests moments, són quatre les granges que encara no han pogut reprendre la seva activitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris