nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Una nova tècnica ajudarà a assolir més i millors embarassos in vitro

L'embriòleg Pierre Vanderzwalmen treballa uns dies a Mallorca

El Centre de Fecundació in Vitro de Balears, situat a les instal·lacions de la clínica Palmaplanas, ha convidat el doctor belga Pierre Vanderzwalmen, un especialista i pioner en matèria de la reproducció assistida per conèixer i aprendre de primera mà la tècnica de la vitrificació embrionària en la qual està especialitzat. L'embriòleg explicà ue la vitrificació «permet obtenir altes taxes d'embarassos i fins i tot permet la conservació d'embrions, ja que és una tècnica totalment revolucionària quant a la congelació d'embrions i òvuls que supera les tècniques de congelació actuals».

Vanderzwalmen assenyalà que «la vitrificació s'empra per fer una completa i exhaustiva selecció de l'embrió que s'implantarà perquè la pacient pugui quedar en estat, després esperam a veure com evoluciona l'embrió fins que als 5 dies arriba a blastocit». Les diferències entre els sistemes clàssics de congelació d'òvuls i embrions formen a vegades cristalls dins i fora de les cèl·lules i aquests cristalls poden tenir arestes que facin malbé algunes d'aquests, però amb la vitrificació s'absorbeix tota l'aigua de la cèl·lula i per tant no es produeixen cristalls. La tècnica permetrà usar menys embrions per poder emprar-los en posteriors fecundacions.

Pierre Vanderzwalmen treballa habitualment a la «Schoysman Infertility Management Foundation» amb seu a Brussel·les, ha treballat amb l'Estat belga, elaborant protocols que eviten els alts costs per famílies i seguretat social belga de la inseminació artificial. El doctor, que dedicarà tot el cap de setmana a explicar detalladament la nova tècnica als integrants del Centre d'Investigació de Fecundacio in Vitro, es mostrà totalment en contra de la clonació fora dels marcs terapèutics i assegurar que l'edat límit per fer una fecundació a les dones són «els 45 o 50 anys, com marca la natura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris