algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

S'Institut crearà almenys dos nous centres d'acollida pels sense sostre

A més, la Unitat Mòbil d'Emergència Social actuarà 24 hores al dia

S'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca va anunciar ahir que reforçarà la Xarxa d'Inserció Social dels marginats amb almenys la creació de dos centres d'acollida i l'extensió del servei de les Unitats Mòbils d'Emergència Social (UMES) a les 24 hores del dia. El president de S'Institut, Antoni Serra, es va reunir ahir amb els representants de la Xarxa d'Inserció Social i altres col·lectius implicats en l'atenció a les persones sense sostre.

La d'ahir era la segona trobada del grup, després que es reunissin el passat dia 5 de gener per avaluar mesures d'atenció eficaces i possibles per als marginats que en l'actualitat es neguen a entrar en la xarxa d'atenció normalitzada per a les persones sense sostre.

Després de la reunió, Serra va anuniciar que un dels acords als quals es va arribar ahir va ser el d'«augmentar i consolidar les Unitats Mòbils d'Emergència Social, i posar a l'abast dels sense sostre una unitat durant el dia». La Unitat Mòbil d'Emergència Social reparteix mantes, roba, aliments, medicaments i informació sobre els recursos que tenen abast als marginats. Fins ara, aquest dispositiu actuava només a partir de les 8 del vespre, recorrent els carrers de Palma sota la coordinació de S'Institut, la Creu Roja, l'Ajuntament de Palma i la Policia Local. A més, fins ara també hi havia un equip coordinador que es mantindrà. A partir d'ara, segons va explicar Serra, «es podrà fer el seguiment de tots els casos de sense sostre i cercar vies per captar-los. A més, les Unitats Mòbils estaran en funcionament les 24 hores del dia».

D'altra banda, a la reunió d'ahir també es va acordar «crear probablement més d'un centre d'acollida que es diran Es Sostre i que donaran atenció a les persones en situació d'exclusió social que no volen entrar dins l'actual xarxa». En aquest sentit Serra, va explicar que s'intentarà fer feina «en petits grups i oferir-los certa autonomia». A través d'aquesta fórmula, S'Institut fa comptes «captar gent que està en el carrer». Concretament, Serra calcula que hi ha entre 50 i 60 persones en aquesta situació.

D'altra banda, el president de S'Institut va avançar també que es crearà un altre centre d'acollida per «separar les persones que pateixen una situació de drogodependència de les que no la viuen, ja que juntar-los pot ser contraproduent pels qui s'estan recuperant». Finalment, Serra va anunciar que fruit de la reunió d'ahir es realitzarà una reorganització dels processos d'inserció sociolaborals i que es potenciarà l'atenció a persones pràcticament normalitzades usuàries de la xarxa d'inserció social, però que per la seva edat pateixen malalties mentals. Serra va especificar que hi hagut l'oferiment des de les parts implicades de fer la feina «en conjunt».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris