nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Els fills d'un difunt que «va votar» a Formentera es contradiuen

Blanca Tur declarà que ella omplí els impresos per inscriure's al cens

P.C. Argentina.
Blanca Rosa Tur Schmmaidhalter declarà davant de la comissió judicial de Balears que investiga el «cas Formentera» que fou ella i no el seu germà, José Roberto, qui omplí els impresos per inscriure's en el cens electoral i votar en les eleccions autonòmiques de 1999. José Roberto havia afirmat davant del jutge d'instrucció instructor, Antoni Monserrat, tot el contrari quan comparegué dimecres. Ambdós són fills de José Tur Tur, el vot, suposadament, del qual fou dipositat a les urnes de Formentera, malgrat el fet que havia mort l'any 1994.

L'advocat que coordina la defensa dels nou imputats en la causa, Rafael Perera, restà importància a aquest fet, que qualificà de «nimi» i assegurà sobre això que «l'important des del punt de vista del que s'està dilucidant aquí, que és si hi ha hagut forçament de la voluntat d'una persona, o del sentit del vot, ha quedat demostrat clarament que no».

Les acusacions particulars exercides pel PSIB-PSOE, EU-Els Verds i el PSM, per la seva part, representades pels lletrats Ascensión Joaniquet i Miquel Mas, opinaren tot el contrari: «Cada vegada és més clar, i les nombroses irregularitats i contradiccions així ho posen de manifest, el gravíssim atemptat a la democràcia comès pel PP a Balears», digué Mas, qui es confessà «estupefacte» després d'escoltar els tres testimonis (Blanca Rosa Tur i els germans José i Juan Antonio Riera Albornoz) en la quarta jornada de presa declaracions que transcorregué ahir al Jutjat Federal de Santa Fe.

Per Joaniquet, «la jornada d'avui (ahir) ha estat molt positiva perquè els testimonis que han declarat han demostrat sense cap fissura que no sabien que s'estaven censant per votar, que estaven convençuts que el tràmit que feien era per obtenir el passaport, en definitiva, s'està acreditant el que nosaltres denunciàvem des del principi, és a dir, que hi havia hagut una trama per censar il·legalment emigrants d'aquí».

Els germans Riera Albornoz, per la seva part, van mostrar davant de la comissió judicial que els interrogà ahir un desconeixement absolut dels tràmits realitzats per inscriure's en el cens i votar, qüestió que l'advocat defensor atribuí «a la incultura manifesta d'ambdós». «És gent humil, sense preparació, però foren rotunds a afirmar que ningú no els havia forçat a votar a determinat candidat a Formentera», subratllà. Segons va quedar de manifest en la jornada d'ahir, els germans Riera Albornoz van declarar que no varen omplir el formulari, que desconeixen qui ho féu per ells i que es van inscriure a Formentera perquè així ho feren tots els germans (un total de 10).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris