algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els propietaris d'unes 3.500 hectàrees accepten la protecció de Tramuntana

Les seves finques podran formar part del pla del Govern per presevar la Serra

78926

La Serra serà objecte de protecció.

Propietaris de 3.500 hectàrees de Tramuntana ja han donat la seva conformitat perquè les seves finques siguin incloses al pla d'Ordenació de Recursos Naturals, que definirà la protecció de la Serra. La Conselleria de Medi Ambient dirigida per Jaume Font mantingué aquesta setmana una primera reunió amb propietaris de finques de diversos municipis de Tramuntana i d'aquell primer contacte ha sorgit l'acceptació de titulars de terrenys que sumen 3.500 hectàrees. A les pròximes setmanes, Font i la directora general de Biodiversitat, Joana Xamena, mantindran més reunions amb propietaris.

Com ja és sabut, en el marc de la llei de conservació dels espais de rellevància ambiental, actualment en tramitació parlamentària, el conseller Font pretén aplicar les diferents figures de protecció previstes en aquest text legislatiu: parc natural, reserva natural (amb dues variants, integral -més estricta- i especial -pot admetre determinades activitats humanes-), monument natural i paisatge protegit, paratge natural i àrea d'interès científic. Les dues darreres figures serien específiques de Balears, mentre que les quatre primeres ja estan contemplades en la llei estatal. Font pretén dur endavant aquesta protecció comptant amb la conformitat dels propietaris d'almenys el 51 per cent dels terrenys.

Tanmateix, en els casos de les figures més estrictes de protecció, especialment les reserves naturals, no es tindrà tan en compte el factor de la conformitat o no del propietari si els informes tècnics estableixen la necessitat d'una preservació efectiva. Igualment, no es permetran «illes de desprotecció». És a dir, si es proposa un nivell de protecció per a tota una zona i un únic o uns pocs propietarios ho rebutgen, quedaran inclosos de totes maneres a la figura de preservació fixada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris