nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Obren un camí forestal a s'Algar amb permís per posar un dipòsit d'aigua

El GOB ho denuncia i Demarcació de Costes inicia un expedient

M.PUIGRÒS.Felanitx.
L'empresa Rodaro S.L rebé un permís per part de l'Ajuntament de Felanitx per instal·lar un motor clorador i fer un tancament al dipòsit d'aigua del Tancat de sa Torre a Portocolom. Emperò, per tal d'instal·lar l'esmentat motor, l'empresa ha obert un camí forestal amb màquina excavadora de quasi 400 metres de llarg per 4 d'amplada. L'inversemblança dels fets ha provocat que el Grup d'Ornitologia Balear (Gob) es faci ressò mitjançant una denúncia pública. Per la seva banda, Demarcació de Costes també ha iniciat un expedient sancionador contra l'empresa constructora per obrir un camí amb excavadora en uns terrenys competència de l'organisme estatal.

Aquest inici d'expedient sortí de Demarcació de Costes el passat dia 2 de febrer, instant Rodaro S.L ha paralitzar les obres advertint que de manera contrària es precintarà. Emperò, la realitat és que a dia d'ahir la màquina excavadora continuava amb la seva tasca. La sanció que pot imposar Costes podria assolir els 30.000 euros. Per la seva banda, la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, confirmà a aquest diari que «es donà a l'empresa un permís per a obra menor però sempre en base als informes que ens remeté Costes».

Dins la coneguda zona de s'Algar de Portocolom, allà on fa límit amb el carrer Jaume III i la zona urbana de s'Arenal és on es realitzen aquestes obres. A banda del camí forestal que, tal com denuncia el Gob «ha provocat la destrucció de més d'un milenar de metres de garriga», també s'hi han abocat uns 500 metres quadrats d'enderrocs en els voltants del dipòsit d'aigua de l'esmentada zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris