algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els terrenys del futur hipòdrom s'adjudicaran per concurs públic

La propietat que els cedirà de franc explotarà l'oferta complementària


Els terrenys on s'emplaçarà i on es pretén construir el futur centre d'entrenament i hipòdrom de Manacor, s'adjudicaran mitjançant concurs públic. L'Ajuntament de Manacor promourà un concurs públic perquè tots els propietaris que disposin d'uns terrenys que reuneixin les característiques de les bases de la convocatòria, puguin optar a cedir de franc, com a mínim 200.000 metres quadrats de superfície, per construir el nou hipòdrom manacorí. Aquest extrem ha estat confirmat pel portaveu de l'equip de govern de Manacor, Jaume Darder.

A canvi de la cessió gratuïta dels terrenys privats al consorci que impulsarà el centre d'entrenament, la propietat podrà «vendre o llogar», en paraules de Darder, tota l'oferta complementària que es construirà en el nou hipòdrom, com ara, les quadres per als cavalls, una clínica veterinària, botigues de selleteria, un bar-restaurant, entre d'altres.

El consorci que impulsarà el futur hipòdrom de Manacor està integrat pel Govern de les Illes, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Manacor, i serà l'organisme públic que s'encarregarà de redactar les bases de l'esmentat concurs. Aquest mateix consorci a tres bandes, redactarà també el projecte del futur centre d'entrenament de Manacor. Una iniciativa que podria tenir un cost proper als 12 milions d'euros que finançaria l'Executiu autonòmic. Encara que el projecte no està dissenyat, tot apunta que es pretén construir un complex de gran envergadura a semblança del gran centre d'entrenament de la ciutat francesa de Grosbois, amb una recta pel trot dels cavalls de 1.000 metres lineals de longitud.

L'objectiu de l'equip de govern manacorí és que les obres del futur hipòdrom puguin començar abans que finalitzi la present legislatura. «Tot i que la inauguració del futur hipòdrom segurament no serà una realitat dins aquesta legislatura, les obres podrien estar engegades», confirmà el regidor Jaume Darder. El futur de l'actual hipòdrom encara està per determinar. En qualsevol cas, l'Institut Hípic estudiarà la solució definitiva per l'actual hipòdrom de la localitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris