algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Iniciada amb èxit la recollida de residus porta per porta

Els veïns estan força conscienciats amb aquesta iniciativa

L'Ajuntament de Binissalem ha iniciat amb èxit la recollida orgànica selectiva porta per porta. I és que, segons destacà ahir la regidora de Medi Ambient Maria Ferrer (PSOE), les previsions han desbordat l'Ajuntament perquè els binissalemers estan força conscienciats i intenten aprendre aviat com es recicla correctament.

La recollida selectiva porta per porta s'inicià el passat dia 24 de gener amb bons resultats. Les primeres dades recollides per l'Ajuntament assenyalen que dia 19 de gener es recolliren 8.360 quilògrams de rebuig, és a dir, elements que no es poden reciclar i s'han de cremar; mentre que el dia 24 de gener, que s'inicià la campanya, la xifra es reduí a 2.520 quilograms. L'objectiu que s'ha marcat ara l'Ajuntament és que el rebuig minvi encara més: «Vull que el 30% del que es reculli sigui matèria orgànica i poguem arribar a estalviar un 50% del cost», digué Ferrer.

Els veïns disposen d'un calendari on poden consultar els dies de recollida. Així tres dies a la setmana es du a terme la recollida de matèria orgànica i rebuig, dos dies es recull el vidre i els envasos i es destina un dia a la recollida de paper. Tant el conseller de Cooperació del Consell, Miquel Riera, com el batle de Binissalem, Miquel Nadal, destacaren els avantatges de la posada en marxa d'aquesta iniciativa pionera ja que Binissalem és el segon municipi, després de Puigpunyent, que s'ha implicat amb la recollida de residus a domicili.

El Consell Insular també s'ha implicat amb aquesta iniciativa de l'Ajuntament amb assessorament tècnic i col·laborant en la compra de nous poals, que s'empren per a la recollida. Per la seva part, el director insular de Residus del Consell, Guillem Riera, explicà que posteriorment s'implicaran amb aquest projecte Porreres, Pollença, Son Servera, Sant Llorenç i Calvià. «A Palma també existeix un projecte de recollida destinat als grans productors de residus com poden ser Mercapalma i els hospitals, entre d'altres», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris