cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Constituït el consorci que comprarà i recuperarà la maresma de sa Gola

La junta rectora ha demanat a Madrid que s'impliqui en les actuacions

Representants del Govern balear i l'Ajuntament de Pollença constituïren ahir la junta rectora del consorci creat per ambdues institucions amb vista a l'adquisició dels terrenys privats que integren la zona humida de sa Gola, al Port de Pollença. La finalitat és recuperar i protegir aquest espai, crear-hi un parc periurbà i després gestionar-lo.

Sa Gola és una maresma litoral salobre de 7,53 hectàrees en connexió directa amb la mar. La pressió urbanística ha alterat el seu règim hidràulic i la zona es troba molt degradada. La intenció del consorci és que una vegada recuperada aquesta àrea i creat el parc com a «pulmó verd» del Moll, s'hi puguin desenvolupar activitats d'educació i de turisme mediambiental.

La junta rectora fou presentada ahir al Port pel batle, Joan Cerdà; el secretari general de la Conselleria de Medi Ambient, Miquel Ramis d'Ayreflor; el director general de Recursos Hídrics, Joan Crespí; i el tinent de batle, Tomeu Cifre. Ramis d'Ayreflor explicà que l'òrgan rector, en la seva primera reunió, havia aprovat un pressupost de prop de 4 milions d'euros destinat a la compra i a l'expropiació de terrenys.

Els solars estan pendents d'expropiació des del 1990, per la qual cosa aquests darrers anys alguns propietaris han presentat reclamacions a fi d'exigir indemnitzacions milionàries pel retard. Ahir, el primer edil, Joan Cerdà, hi llevà importància i afirmà que esperen la resolució d'alguns recursos i que en qualsevol cas volen arribar a un acord amb els titulars dels terrenys.

D'altra banda, en la seva primera sessió de treball, l'organisme rector decidí instar el Govern central a dur terme l'actuació prevista durant la legislatura anterior per recuperar l'aiguamoll de sa Gola, situat en domini públic maritimoterrestre. Segons Ramis d'Ayreflor, aquesta intervenció decidida en principi pel Ministeri de Medi Ambient sota la direcció de Jaume Matas, no té cap partida per enguany als pressuposts generals de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris