nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern necessitarà 3 dies per fer la prova oral de català del nivell B

Fins ara havia hagut personal suficient per fer els exàmens de cop

La Direcció General de Política Lingüística del Govern necessitarà tres dies per fer les proves orals a tots els candidats a obtenir el nivell B de català. Fins ara, l'extinta Junta Avaluadora de Català (JAC) feia no sols totes les proves orals en un sol dia, sinó que també les feia coincidir amb les proves escrites. Una de les raons que explica aquest canvi de sistema és la dels «problemes administratius» que la Conselleria d'Educació va reconèixer que varen sorgir arran del conflicte originat entre el Govern i els examinadors.

El gener del 2004, els correctors de la zona de Palma varen proposar aprovar tots els inscrits al nivell C perquè «qualsevol d'ells té els mateixos coneixements de català que un alumne de quart d'ESO». Així protestaven contra l'homologació del català dels alumnes que acaben secundària amb el nivell C. Arran d'aquesta protesta, la Direcció General de Política Lingüística es va desfer de la major part dels examinadors de la JAC i va suspendre la convocatòria del juny.

Un any després el conflicte no s'ha resolt i els tribunals de català han hagut de sobrecarregar els professionals de la llengua que tenen al seu abast per corregir exàmens escrits i fer proves orals. De fet, el passat dia 29 alguns examinadors arribaren a fer 24 proves orals del nivell C, quan amb la JAC com a màxim en feien 16. Després d'aquesta experiència, la Direcció General de Política Lingüística ha convocat els devers 1.400 inscrits que tenen dret a la prova oral per als dies 6, 12 i 13 de febrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris