algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Socias endurirà les inspeccions a empreses que explotin immigrants

El delegat del Govern avisa que la regularització «acabarà el joc brut»

El delegat del Govern, Ramon Socias, va anunciar ahir que el nou procés de regularització anirà acompanyat d'una intensificació de les inspeccions a empreses per «acabar amb el joc brut» que suposen les contractacions irregulars a extracomunitaris.

Socias va explicar que les accions a dur a terme s'englobaran dins un pla que s'executarà a tot l'Estat i que fa comptes acabar amb «la competència deslleial». El delegat del Govern es referia al fet que algunes empreses aconsegueixen abaratir els seus costs laborals a través de les contractacions irregulars i així competeixen deslleialment amb altres empreses que fan contractacions legals. Igualment, també va advertir que la Delegació del Govern vigilarà la possible creació d'«empreses fantasmes» que es creïn «per vendre contractes».

El secretari de la Delegació del Govern, Ramon Morey, va explicar que actualment hi ha a les Balears 7 inspectors i 15 subinspectors que podran comprovar les denúncies fetes pels mateixos treballadors, les associacions d'immigrants i les empreses competidores de les que fan contractes irregulars.

Socias va afegir que les multes als empresaris que després de la regularització continuïn donant feina sense contractes regulars a treballadors estrangers podran arribar a ser de 60.000 euros. «Precisament, aquesta passa es fa per donar als empresaris la possibilitat de regularitzar els seus treballadors», va sentenciar el delegat del Govern.

De fet, Socias va informar que l'administració que presideix s'havia posat en contacte amb prop d'un miler de gestories i de graduats socials per informar-los dels tràmits que han de seguir per regularitzar els immigrants. En aquest sentit, va recordar que hauran de ser les empreses o els seus representants els qui tramitin tota la documentació (el contracte, el certificat d'antecedents penals i el certificat d'empadronament). Així i tot, el delegat del Govern va reconèixer que «les aglomeracions seran inevitables» ja que els treballadors domèstics que tenguin més d'un empleador hauran de fer els tràmits personalment. Igualment, Socias creu que molts de treballadors extracomunitaris s'adreçaran a les oficines d'estrangeria per demanar informacions.

Per atendre tot aquest allau de consultes i tràmits, Socías va informar que s'hi han destinat 60 persones que atendran a sis oficines. Igualment, va recordar que els treballadors autònoms no regularitzats podran obtenir papers justificant la viabilitat del seu projecte empresarial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris