muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Cada any es detecten 307 nous casos de càncer de pulmó a Balears

Els experts alerten de l'augment alarmant de les dones fumadores

A les Balears s'hi detecten cada any 307 casos nous de càncer de pulmó, dels quals 280 corresponen a homes, amb una incidència mitjana si la comparam amb la d'altres comunitats de l'Estat. Els altres 27 casos es detecten en dones, amb una incidència baixa.

La pressidenta de l'Associació Espanyola contra el Càncer a les Balears, Teresa Martorell, alertà que aquestes xifres poden variar durant els pròxims anys, ja que «s'ha detectat un alarmant increment del nombre de dones fumadores, en concret a la franja d'edat entre els 15 i els 44 anys; les dones ja fumen més que els homes».

El càncer de pulmó té un índex de mortalitat del 85 per cent, després de 5 anys del diagnòstic, i representa el segon tipus de tumor mortal entre els homes de les Balears després del colorectal.

Aquestes dades les presentaren el director general de Salut Pública, Antoni Pallicer, i la presidenta de l'AECC a les Balears, Teresa Martorell, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer, que té lloc avui. La campanya d'enguany respon al lema «Què passa si dius que no?» i se centrarà en el càncer de pulmó.

Antoni Pallicer recalcà que «la tendència és que aquest tipus de mal augmenti entre les dones i disminueixi entre els homes, de manera semblant al que succeeix en els països anglosaxons». Segons les darreres dades, els homes estan deixant de fumar, mentre que les dones n'incorporen l'hàbit d'una manera alarmant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris