nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Cort habilitarà un centre de dia de serveis comunitaris al Jonquet

Lliurats 14 habitatges de lloguer per a majors de 65 anys al barri

L'Ajuntament de Palma habilitarà un centre de dia de serveis comunitaris al carrer d'Almadrava, al barri del Jonquet. Aquest nou servei s'ubicarà a la planta baixa de l'esmentat immoble a causa de la necessitat que ha detectat Cort en qüestió d'atenció a persones grans. El centre de serveis comunitaris comptarà amb una sala menjador, dutxes, una gran bugaderia, ajut a domicili, teleassistència i activitats lúdiques.

 

L'Ajuntament preveu tenir inaugurat aquest complex a mitjans d'estiu i la seva gestió es realitzarà amb una concessió previ concurs públic. D'altra banda, ahir es procedí al lliurament de 14 habitatges en règim de lloguer per a majors de 65 anys ubicats damunt del centre de dia del Jonquet, al carrer d'Almadrava.

La filosofia que ha guiat el desenvolupament del projecte consisteix a fer possible que els residents de més edat del Jonquet, i els barris propers al sector Ponent, gaudeixin de l'oportunitat d'accedir a habitatges nous pagant quotes molt reduïdes respecte de les tarifes del mercat. Així, la quantia varia segons la supefície de l'habitatge oscil·lant entre els 127 i els 191 euros mensuals. A aquestes quantitats cal afegir el pagament de 24 euros mensuals en concepte de despeses de comunitat.

Cal tenir en compte que la gent major del Jonquet, com a altres barris, afronta el problema de residir en habitatges antics i deficientment conservats que els seus propietaris es resisteixen a reformar a causa de la baixa rendibilitat dels lloguers. Dins la promoció d'aquests habitatges s'ha habilitat també un aparcament de 35 places a la planta subterrània amb sortida al carrer Soltes. Aquestes places no estan vinculades amb els habitatges i sortiran en adjudicació més endavant.

El cost de l'execució dels 14 habitatges ha estat d'1.137.877 euros, quantitat a la que s'ha d'afegir 31.753 euros per mor del cost de l'adjudicació del projecte a Llabrés Feliu S.A. Les fases inicials de les obres d'aquests pisos protegits en règim de lloguer començaren durant el mes de juliol de 2001, considerant-se finalitzades pel setembre de 2004 de cara a l'obertura del procés d'adjudicació a les persones majors de 65 anys que s'hi presentaren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris