algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Manca d'acord en el Tamib entre CCOO i els treballadors de Majorica

La demanda interposada per Comissions passa ara al jutjat social


Manca d'acord. Aquesta fou la resolució de l'acte de conciliació que ahir se celebrà en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Balears (Tamib) que tenia com objecte arribar a un enteniment entre la part demandant, el sindicat de Comissions Obreres i la demandada, al voltant d'uns noranta treballadors de Majorica i el sindicat d'UGT, per la revocació del comitè de fàbrica de les perles Majorica. La recovació fou el passat mes de desembre i ara, CCOO demanda indemnitzacions d'entre 12.000 i 18.000 euros als obrers que forçaren la revocació d'un comitè amb Majoria de CCOO. Tot i que l'acte durà tot el matí, no s'arribà a un enteniment i ara la demanda passa al jutjat del social.

Els treballadors demandats, que ahir partiren plegats amb autobús cap a Palma tot enlairant pancartes en contra de la demanda de CCOO, s'oposaren al contingut de la denúncia i es ratificaren en la revocació del comitè. A més, exigiren indemnitzacions per valor de 44.000 euros a CCOO per «atemptar a l'honor i a la imatge» dels treballadors demandats. UGT també s'oposà a la demanda en considerar que la revocació fou legítima. La revocació es produí en un moment de crispació col·lectiva que derivà en una vaga parcial i un seguit de manifestacions en contra de l'expedient de regulació d'ocupació.

El sindicat de CCOO segueix manifestant, en paraules de Baltasar Piñeiro, que la revocació fou «una il·legalitat i per la qual cosa, tenim prou garanties de guanyar el judici». Segons CCOO, «l'única via per anul·lar allò que per a nosaltres és una il·legalitat, és interposant la denúncia contra els treballadors que instigaren la revocació del comitè». Ara el jutge haurà de dictaminar la legalitat o no de la revocació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris