algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El pressupost preveu cobrir la piscina i una ruta cicloturística

L'erari municipal del 2005 apuja a un total de 3'6 milions d'euros

El ple de l'Ajuntament de Porreres aprovà un pressupost de 3.667.737 euros per a l'any 2005 amb els vots a favor de l'equip de govern (UM-PSM) i l'abstenció dels dos regidors del PP, a l'oposició.

Els projectes més destacats de la partida d'inversions són les obres per cobrir la piscina que han estat dotades amb 248.205 euros amb un 75 per cent d'ajuda del Consell de Mallorca o la construcció d'una ruta cicloturística que costarà 1.025.000 euros que pagarà la Conselleria de Turisme.

Aquest pressupost és considerablement menor al de 2004 que fou el més elevat de la història, arribant als cinc milions d'euros. El batle de Porreres, Joan Sastre, ressaltà les partides destinades a la tercera edat, al pla de drogodependència, la recollida de residus orgànics, la reparació de mobiliari històric o la promoció dels productes locals, entre altres coses.

Des del PP, el regidor Andreu Obrador, justificà la seva abstenció en què «estam d'acord en iniciatives com ara la ruta cicloturística o la piscina», però «trobam a faltar inversions a s'Escorxador que és un lloc desaprofitat o la via de cintura entre les carreteres de Palma i Vilafranca». A més criticà «l'apujada d'un 17 per cent de l'IBI (Impost sobre Béns Immobles)».

Joan Sastre contestà que «feia quatre anys que no apujàvem l'IBI i amb aquesta apujada està en el 0'45 per cent i això és molt inferior a tots els altres pobles de la comarca».

D'altra banda, el ple aprovà una línia d'ajudes destinada als joves que decideixin restaurar un habitatge en el centre antic de la localitat. El regidor del PP, Antoni Palerm, sol·licità que aquesta ajuda també se concedeixi a aquells joves que vulguin adquirir un habitatge de nova construcció, tal i com va fer la Sala els darrers quatre anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris