algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Cañellas ratifica que l'anterior deute municipal «és criticable però legal»

Delgado digué per Ràdio Calvià que «existeixen irregularitats greus»


El primer tinent de batle d'Hisenda -UM- de Calvià, Isidre Cañellas, manifestà ahir que l'auditoria realitzada per una empresa externa tenia com a objectiu «saber l'estat financer exacte de la gestió tributària, la recaptació i la contribució en el moment en el qual assumírem el poder a la Sala». Aquest diari n'avançà ahir els resultats, que no reflecteix irregularitats significatives en el mandat de l'exbatlessa Margarita Nájera.

Segons Cañellas, «el resultat amb criteris objectius condona les xifres que teníem respecte del deute que deixà l'Administració socialista. La quantitat, de prop de 160 milions d'euros, afegida a 22 milions en pòlisses de tresoreria, és molt elevada i desmesurada i per això la criticam», però reconegué que «es manté dins la legalitat».

Isidre Cañellas explicà que «a les àrees que gestiona UM de Recaptació i de Gestió Tributària no s'hi ha detectat cap irregularitat, si bé l'auditoria recomana la informatització d'alguns treballs». No s'ha aprofundit en el departament de Contractació, si bé «l'auditoria indica que s'hi haurien d'incorporar més controls i informatitzar el procés. Així, assenyalà «alguns defectes en la tramitació de firmes i l'absència d'alguns documents administratius», tal com avançà aquest diari en la seva edició d'ahir.

Segons el portaveu del PSOE, Antonio Manchado, «ens trobam davant d'una demostració claríssima i reiterada del batle, que aplica allò de 'menteix, que alguna cosa en queda'». En opinió de Manchado, «l'equip de govern es gastà 20.000 euros en aquesta auditoria, però quan en tingué els resultats els amagà perquè no li agradaven; si no, els haurien anunciat». I afegí: «No saben gestionar. Sempre hem dit que el deute era legal, i que es podia assumir. Els primers interessats a conèixer els resultats som nosaltres. Ens n'haurien d'haver donat una còpia».

El primer edil, contrariat per la revelació de l'auditoria, desmentí el que es publicava en l'edició d'ahir. Segons Manchado, aquest fet «és propi d'un comediant. Amenaça els mitjans de comunicació i l'oposició i acudeix a la ràdio per defugir els debats en el ple, que és on s'han de dir les coses».

Delgado, de fet, no volgué oferir declaracions a aquest diari en relació amb allò publicat, tot i el fet que en el programa de la ràdio municipal assegurà que «existeixen irregularitats greus i dir que no hi ha res és mentida».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris