nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Interceptat a Son Sant Joan un jove amb un quilo de cocaïna a la maleta

Ocultava la droga als tubs que formen l'estructura de l'equipatge

Els narcotraficants ideen cada dia fórmules inversemblants per tractar d'entrar la droga als diferents aeroports del país. En Son Sant Joan, en els darrers mesos, s'han vist diversos tipus d'intents. Dimecres horabaixa es constatà un altre sistema: una partida de més d'un quilo de cocaïna havia estat introduïda pacientment als tubs que formaven l'estructura interna de la maleta d'un passatger. Francisco Javier M.G., de 26 anys, ha estat detingut i la Guàrdia Civil continua amb les investigacions per aclarir el destí de la droga.

D'acord amb les dades facilitades des de l'Oficina Perifèrica de Comunicació (OPC) de la Comandància de Palma, la detenció del jove sospitós es dugué a terme en l'horabaixa del passat dimecres, quan aterrà a l'aeroport de Ciutat un vol amb procedència de Madrid. Els passatgers, en realitat, només feren escala a la capital i provenien de Caracas (Veneçuela).

La maleta de Francisco Javier despertà sospites, pel que sembla perquè els cans ensinistrats l'havien olorat nerviosos en l'aeroport de Barajas, però els agents decidiren deixar-la passar i que seguís el seu curs, cap a Son Sant Joan. L'objectiu era saber qui la recollia i quan Francisco Javier s'apropà a ella els funcionaris benemèrits el separaren de la resta dels passatgers i procediren a la seva detenció cautelar, mentre aclarien el contingut de la sospitosa maleta.

A l'interior dels tubs de l'estructura d'aquella bossa es descobrí una pols de color blanc, que fou introduïda de forma curosa i després premsat. La substància fou analitzada amb el «narcotest», un aparell que identifica els diferents tipus de droga, i va donar positiu a la cocaïna.

El jove quedà detingut i fou traslladat als calabossos del carrer Manuel Azaña, on prestà declaració sobre els 1.022 grams de cocaïna que amagava a la seva maleta. Els investigadors consideren que es tracta d'una quantitat important i que Francisco Javier era només el «correu» encarregat de transportar la partida fins a Palma, però encara no s'ha pogut aclarí quin era el destí d'aquesta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris