muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

L'oposició en bloc abandona el Pacte per a la Salut i deixa sols els populars

L'esquerra acusa Castillo de fer «polítiques de fets consumats i de falta de negociació»

J.T./ M.Q.Palma.
El PSIB, el PSM i EU-Els Verds abandonaren ahir el Pacte per a la Salut al·legant polítiques de fets consumats i falta de negociació i consens amb els representants de la Conselleria de Salut del Govern balear.

Segons el secretari general del PSIB, Francesc Antich, els fets que han duit els representants socialistes a deixar el Pacte són «les polítiques de fets consumats. Mentre intentam arribar a un consens, es presenten projectes i accions de les quals no tenim el més mínim coneixement ni discussió, com per exemple la llei de drogues o la compra de Son Espases».

Antich acusa la consellera de Salut, Aina Castillo, de «cercar només l'assentiment en el Pacte per a la Salut i de deslleialtat política, ja que du a terme una política d'enfrontament i nul·la col·laboració amb el Ministeri de Sanitat». En aquest sentit, recordà que Castillo no assisteix a les reunions del Consell Interterritorial «fent una utilització partidista i en contra dels interessos dels ciutadans».

A més, recordà que a la cimera de presidents autonòmics ja es va tractar el tema del finançament sanitari i s'acordà que aquell seria el marc per a les negociacions. Per la seva part, la diputada del PSM, Maria Lluïsa Mascaró, denuncià que «fins ara el Pacte per a la Salut només ha servit perquè el Govern de Matas en faci un ús partidista per frenar les iniciatives de l'oposició i així és impossible poder abordar els principals eixos de la política sanitària».

El representant d'EU-Els Verds, Miquel Ramon, coincidí amb els altres grups de l'oposició i recalcà que «ja fa molt temps que es veia que el Pacte per a la Salut no servia per a res». Per la seva part, la consellera de Salut rebutjà les acusacions dels socialistes i recordà que aquesta no és la primera vegada que el PSIB abandona el Pacte per a la Salut: «Ja varen fer el mateix abans de les eleccions generals».

Per Castillo, «les importants diferències internes existents dins el PSIB es reflecteixen en aquestes coses». La consellera assegurà que les grans accions que ha realitzat des de la Conselleria han estat totes consensuades, per això «continuu oberta al diàleg amb totes les forces polítiques, però el que no puc és basar la política de la Conselleria en Son Espases, la viagra i la píndola del dia després».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris