nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Un 48% dels balears preveu votar a favor de la Constitució europea

Segons una enquesta de Gadeso, un 32% es decantaria pel «no»

Un 48 per cent dels ciutadans de les Balears té previst donar el «sí» a la Constitució eurpoea en el referèndum convocat per al pròxim 20 de febrer, segons una equesta realitzada per la Fundació Gadeso. Per contra, un 32 per cent dels es decanta pel no al tractat, mentre que un 14 per cent assegura que s'hi abstindrà i un 6 per cent encara no ha decidit el sentit del seu sufragi.

Els motius que empenyen el 48 per cent cap al vot afirmatiu són ben diversos. Així, un 72'72 per cent creu que la Constitució significarà un major i millor espai polític, econòmic i social. D'altra banda, un 18'18 per cent pensa que el nou tractat pot suposar un contrapès important als Estats Units i només un 9'09 considera que és important el sí perquè Espanya no quedi aïllada d'Europa.

Respecte dels ciutadans que hi votaran en contra, un 47,61 per cent ho ha decidit així perquè troba que manquen polítiques socials específiques en el text proposat. El mateix percentatge d'enquestats troba que aquest projecte no reconeix les diversitats culturals i nacionals existents a Europa.

Val a dir que un 4'76 per cent dels ciutadans manifesta que decantar-se pel «no» pot significar un vot de càstig respecte de la política que desenvolupa el president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris