nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Dos testimonis neguen al jutge que els vots dels seus familiars morts figurassin a Formentera

Antònia Homar plorà davant la Comissió i Josep Tur digué que el seu pare morí en els vuitanta

P.C.Santa Fe.
«No tornaré a votar mai més». Amb aquesta contundència s'expressà ahir a aquest diari Antònia Homar Mas de Alonso, natural de Manacor i resident a Santa Fe, en acabar la seva compareixença davant la comissió judicial de les Balears que investiga el cas Formentera.

Homar no pogué poder contenir l'emoció en recordar la seva mare morta i rompé en plors davant del jutge Antoni Monserrat, el fiscal Bartomeu Barceló i els advocats presents, segons confirmà el lletrat Rafael Perera. Homar assegurà que «el vot de la meva mare no sortí de casa».

També fou interrogada sobre el presumpte vot d'un familiar mort, el ciutadà argentí i descendent d'eivissencs José Tur Schmidhalter. Així mateix, fou contundent a l'hora de negar que el seu pare, Josep Tur Tur, hagués votat el 1999, ja que morí en la dècada dels vuitanta, segons afirmà.

La segona jornada per prendre declaració als testimonis argentins en el Jutjat Federal número 2 de Santa Fe continuà amb les manifestacions de Pilar Roura Galtés. L'acusació renuncià a interrogar l'exvicecònsol d'Espanya a Santa Fe, Ronald Orlando de Hoyos Muñoz, mentre que Miguel Valls Miguel i Gabriela Adell Aragón no acudiren a la citació, el primer per malaltia, mentre que la segona no fou localitzada.

La manacorina Antònia Homar recordà que la seva mare havia mort el 1994. Relatà que tingué «un disgust molt gros» quan sabé que algunes informacions aparegudes Mallorca relacionaven la seva progenitora amb irregularitats en els comicis de Formentera. I subratllà: «El vot de la meva mare no va sortir de casa». També rebutjà que «fos induïda, pressionada ni aconsellada per votar cap candidat», i digué que s'havia inscrit a Formentera per votar arran d'una decisió personal. A més, atribuí tot el que està succeint a «maniobres polítiques a les Balears».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris